Ειδησεογραφικό site

Ρεκόρ αιτήσεων για επίδομα θέρμανσης – Πότε θα γίνει η 2η καταβολή

35

Η συνεχιζόμενη μείωση της διεθνούς τιμής του «μαύρου χρυσού» αυξάνει το ενδιαφέρον των καταναλωτών για την αγορά πετρελαίου θέρμανσης.

Το αρνητικό ρεκόρ τετραετίας στη λιανική τιμή, συνοδεύεται από ιστορικό ρεκόρ στις αιτήσεις για το επίδομα θέρμανσης καθώς παρά το γεγονός ότι δεν έχει καν συμπληρωθεί ο 1ος μήνας του χειμώνα, οι αιτήσεις ξεπέρασαν ήδη τις 825.000.

Από αυτές, οι 756.000 έχουν ήδη γίνει δεκτές κάτι που σημαίνει ότι οι αιτούντες δικαιούνται να εισπράξουν –εφόσον δεν έχουν ήδη εισπράξει από τις 26 Νοεμβρίου που έγινε η πρώτη καταβολή- είτε την προκαταβολή του 25% του επιδόματος είτε και ολόκληρο το επίδομα εφόσον φυσικά προκύπτει από το σύστημα Ηφαιστος ότι έχει γίνει η αγορά.

Η δεύτερη καταβολή του επιδόματος θέρμανσης, προγραμματίζεται να γίνει την επόμενη εβδομάδα. Το ποσό που θα καταβάλλει το υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να ξεπεράσει τα 45 εκατομμύρια ευρώ που ήταν το ποσό που δόθηκε στους δικαιούχους κατά την πρώτη πληρωμή.

Αυτή τη φορά θα πληρωθούν:

-Όσοι έκαναν αίτηση για προκαταβολή την οποία και δεν έχουν εισπράξει ακόμη
-Όσοι αγόρασαν πετρέλαιο θέρμανσης πράγμα που σημαίνει ότι θα εισπράξουν ολόκληρο το ποσό του επιδόματος (σ.σ εννοείται ότι για όσους έχει ήδη εισπραχθεί η προκαταβολή, θα γίνει συμψηφισμός).

Με δεδομένη την υποχώρηση της τιμής λιανικής ακόμη και στα επίπεδα των 90 λεπτών, το τελικό κόστος για τους καταναλωτές μετά την αφαίρεση και του επιδόματος, υποχωρεί στα επίπεδα των 55 λεπτών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.