Ειδησεογραφικό site

Ραούλ Κάστρο: Αν ο Πάπας συνεχίσει έτσι, εγώ θα γυρίσω στην Εκκλησία

25

Ο Ραούλ Κάστρο και ο Πάπας είχαν συνάντηση στο Βατικανό, μετά και τη διαμεσολάβηση του δεύτερου για την προσέγγιση των ΗΠΑ με την Κούβα.

Μία ακόμα «αυστηρώς ιδιωτική» συνάντηση με τον Πάπα είχε ο πρόεδρος της Κούβας, Ραούλ Κάστρο, προκειμένου να τον ευχαριστήσει από κοντά για το ρόλο που έπαιξε στην ιστορική προσέγγιση ΗΠΑ-Κούβας, αλλά και για να προετοιμάσουν την επίσκεψη του Φραγκίσκου στην Αβάνα τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής της El Pais στη Ρώμη, μετά τη συνάντηση, ο Κάστρο διαβεβαίωσε ότι παρακολουθεί από κοντά όλες τις ομιλίες και τις τοποθετήσεις του ποντίφικα και ότι «αν συνεχίσει έτσι, εγώ ο ίδιος θα γυρίσω στην Εκκλησία».

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Ραούλ μεταβαίνει στην Αγία Έδρα: το 1997 ως υπουργός Άμυνας της Κούβας, βρέθηκε στο Βατικανό για να συναντήσει τον τότε πάπα Ιωάννη Παύλο Β’, πάλι για να προετοιμάσει την ιστορική του επίσκεψη στην Κούβα.

Στην επίσκεψη που πραγματοποίησε το Σαββατοκύριακο, ο Ραούλ Κάστρο συνοδευόταν από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ρικάρδο Ρουίς, τον υπουργό Εξωτερικών Ροντρίγκες Παρίγια και τον υπουργό Άμυνας, Λεοπόλδο Σίντρα Φρίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.