Ειδησεογραφικό site

Ρακιντζής σε Παπούλια: Το δημόσιο όσο πάει συμμαζεύεται-Ένα εκατομμύριο υπάλληλοι ήταν πάρα πολλοί

36

Ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης έδωσε την ετήσια έκθεση στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια επισημαίνοντας ότι υπάρχει αισθητή βελτίωση στη λειτουργία του δημόσιου τομέα.

Στη συνάντηση που είχαν το μεσημέρι της Τρίτης, ο γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης ανέφερε επίσης ότι «Το Δημόσιο όπως τα πάει συμμαζεύεται» προσθέτοντας ότι αν μελετηθεί η έκθεση συγκριτικά με τις προηγούμενες φαίνεται ότι «πάμε καλύτερα και στη βαρύτητα των πειθαρχικών αδικημάτων και σε κάποιες δομές».

Μάλιστα, ο κ. Ρακιντζής σημείωσε ότι «όσο μικραίνει το κράτος λειτουργεί καλύτερα». «Δηλαδή», πρόσθεσε, «ένα εκατομμύριο υπάλληλοι ήταν μάλλον πάρα πολλοί, τώρα που φτάσαμε στους επτακόσιους πενήντα χιλιάδες, δουλεύουν καλύτερα».

Σύμφωνα με τον γενικό επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης υπάρχει αισθητή βελτίωση, καθώς «και τα νούμερα και η βαρύτητα των πειθαρχικών αδικημάτων και οι αποδόσεις είναι καλύτερες και η γραφειοκρατία κάπως συμμαζεύεται».

«Φεύγει η παλιά γενιά των υπαλλήλων που δεν ξέρει ηλεκτρονικό υπολογιστή. Τώρα οι νέοι όλοι γνωρίζουν ηλεκτρονικό υπολογιστή. Μακάρι να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε και την κρίση αυτή», κατέληξε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.