Ειδησεογραφικό site

Μήνυμα Σαμαρά: Εκλογή Προέδρου, διαπραγμάτευση με δανειστές και εκλογές στο τέλος του 2015

25

Τη μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν πλέον οι πολιτικές εξελίξεις.

«Πρέπει να μην γίνουν εκλογές. Πρέπει να τερματιστεί η πολιτική αβεβαιότητα», τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στο διάγγελμά του.

«Να εκλέξουμε Πρόεδρο Δημοκρατίας, να τελειώσουμε τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές και μετά μπορούμε να βρούμε το χρονοδιάγραμμα για εκλογές ακόμη και στο τέλος του 2015», υπογράμμισε ο κ. Σαμαράς.

Ο πρωθυπουργός εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα κατηγορώντας τον ως υπεύθυνο της υποτιθέμενης σκευωρίας με τις καταγγελίες περί εξαγοράς βουλευτών. «Ζούμε ένα όργιο αστήρικτων κατηγοριών για δήθεν προσπάθειες εξαγοράς βουλευτών που πάντα διαψεύδονται» επισήμανε ο κ. Σαμαράς και συμπλήρωσε ότι στο «όργιο» των αστήρικτων κατηγοριών κυριαρχεί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ο Αντώνης Σαμαράς επικαλέστηκε τη βούληση του ελληνικού λαού που «δεν θέλει να γίνουν πρόωρες εκλογές» και τόνισε ότι είναι «το συμφέρον της χώρας, να εκλεγεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας από αυτή τη Βουλή».

Αναφερόμενος στις καταγγελίες των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που υιοθέτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης που αποδέχθηκε όσα υποστηρίζει ο Παύλος Χαϊκάλης επισημαίνοντας ότι ο βουλευτής των ΑΝΕΛ έκανε το καθήκον του και στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, ο κ. Σαμαράς έκανε λόγο για όργιο φημών.

«Ούτε και μπορεί να συνεχίζεται αυτό το όργιο αστήρικτων και άθλιων κατηγοριών για δήθεν προσπάθεια εξαγοράς βουλευτών, που πάντα διαψεύδεται, αφού όμως στο μεταξύ έχει δηλητηριάσει τη Δημοκρατία μας. Κατηγοριών, στις οποίες δυστυχώς πρωταγωνιστεί ο ίδιος ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, κορυφαία στελέχη του και ο γνωστός συνεργάτης του, αρχηγός τρίτου κόμματος» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός.

«Θυμίζω ότι ο κύριος Τσίπρας, ήδη από την πρόταση εμπιστοσύνης στη Βουλή, δυο μήνες πριν, είχε πει το απίστευτο, ότι δηλαδή, όποιος βουλευτής τολμήσει να ψηφίσει Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα είναι και εξαγορασμένος! Ενώ προχθές, συνεργαζόμενοι μαζί του βουλευτές, τόλμησαν να πουν το ίδιο για εκείνους τους πέντε συναδέλφους που στην πρώτη ψηφοφορία ψήφισαν σύμφωνα με τη συνείδησή τους τον Σταύρο Δήμα!» επισήμανε ο Αντώνης Σαμαράς.

«Όμως οι βουλευτές δεν υποκύπτουν σε τέτοια εκστρατεία σπίλωσης. Ο φόβος και η τρομοκρατία δεν πρέπει να περάσουν! Και αυτό είναι το στοίχημα της Δημοκρατίας σήμερα!», κατέληξε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στις καταγγελίες περί εξαγοράς βουλευτών.

Τα σχόλια είναι κλειστά.