Ειδησεογραφικό site

Ρέντσι: Να μην επιτραπεί στον φόβο να επισκιάσει την ελευθερία

24

Να μην επιτραπεί στον φόβο να επισκιάσει την ελευθερία, υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Ματέο Ρέντσι, σε μήνυμά του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, έξι ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.

«Χρειάζεται μια προσεκτική, ισχυρή και ισορροπημένη προσέγγιση» τόνισε και προειδοποίησε ότι «υπάρχουν δύο κίνδυνοι, να υποτιμηθεί το φαινόμενο, αλλά και να επικρατήσει υστερία».

Ο Ρέντσι υποστήριξε ότι «θα χρειαστούν μήνες, ίσως και χρόνια, για να νικηθεί η ενέδρα του τρόμου», ενώ απαντώντας σ’ όσους επιζητούν το κλείσιμο των ευρωπαϊκών συνόρων, σημείωσε ότι «οι δράστες των επιθέσεων του Παρισιού ήταν Γάλλοι, ότι ο δήμιος του Ισλαμικού Κράτους στην Συρία, ο οποίος μόλις δολοφονήθηκε από αμερικανικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος ήταν Βρετανός πολίτης και ότι οι έρευνες επικεντρώνονται στην γαλλική πρωτεύουσα και στο Βέλγιο, όχι στην Μέση Ανατολή».

Ο Ιταλός πρωθυπουργός διαμήνυσε παράλληλα, ότι «ένα μέρος των εχθρών μας γεννήθηκε, μεγάλωσε και μορφώθηκε στην Ευρώπη» και για τον λόγο αυτό «χρειάζεται μια μακρόπνοη στρατηγική με επενδύσεις στα προάστια των πόλεων, στα σχολεία, στον αθλητισμό των νέων, στους χώρους που ευνοούν την ένταξη».

Τα σχόλια είναι κλειστά.