Ειδησεογραφικό site

Πυρήνες της Φωτιάς-Την ενοχή 6 κατηγορουμένων πρότεινε ο εισαγγελέας

33

Την ενοχή των έξι από τους συνολικά 17 κατηγορούμενους για ένταξη και συμμετοχή στην τρομοκρατική οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», πρότεινε ο εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Σωτήρης Μπάγιας σημειώνοντας στην αγόρευσή του πως «η παραδοχή ότι όλοι τα έκαναν όλα, είναι απορριπτέα».

Μετά από περίπου δύο χρόνια ακροαματικής διαδικασίας, η δίκη όπου συνεκδικάζονται οι υποθέσεις των βομβοδεμάτων σε πρεσβείες, στη γερμανίδα καγκελάριο Ανγκελα Μέρκελ και αλλού, και των επιχειρήσεων του 2010 σε σπίτια στην Αττική και στην επαρχία βρίσκεται ένα βήμα πριν την απόφαση.

Συγκεκριμένα, ο εισαγγελικός λειτουργός πρότεινε για το βασικό αδίκημα της ένταξης και συμμετοχής στην οργάνωση την ενοχή των Γερ. Τσάκαλου, Ιω. Μιχαηλίδη, Θ. Μαυρόπουλο, Ολγας Οικονομίδου, Κ. Σακκά, και Στ. Αντωνίου.

Αντίστοιχα, πρότεινε στο δικαστήριο να γίνει δεκτή η ένσταση εκκρεμοδικίας που έχει υποβάλει η υπεράσπιση για τους κατηγορούμενους Χ. Χατζημιχελάκη, Ντ. Μπολάνο, Χρ. Τσάκαλο, Γ. Νικολόπουλο, Μιχ. Νικολόπουλο, Γ. Πολυδώρου, Π. Αργυρού, Γ. Καραγιαννίδη και Αλ. Μητρούσια. Υποστήριξε ότι θα πρέπει να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη και να απαλλαγούν οι εν λόγω κατηγορούμενοι, καθώς «όσοι έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατικές πράξεις δεν πρέπει να κατηγορούνται ξανά για αυτό».

Ο κ.Μπάγιας πρότεινε την αθώωση για την ίδια πράξη του Κ. Παπαδόπουλου ενώ έκρινε ότι θα πρέπει να απαλλαχθεί από την κατηγορία της διεύθυνσης της οργάνωσης και ηθικής αυτουργίας κακουργημάτων, ο ήδη καταδικασθείς, Χ. Χατζημιχελάκης.

Κατά τα λοιπά,, ο εισαγγελέας Εφετών ζήτησε:

-Για τη δικογραφία των «βόμβο-δεμάτων»: ενοχή των κατηγορουμένων για μία πράξη, αυτή της κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών μηχανισμών από κοινού κατά συρροή με επιβαρυντικές πράξεις, ενώ για το αδίκημα της έκρηξη και της απόπειρα έκρηξης ζήτησε την καταδίκη του Γερ. Τσάκαλου και του Π. Αργυρού (απλή συνέργια) και του Χρ. Τσάκαλου (απλή συνέργια στην απόπειρα έκρηξης). Οι υπόλοιποι 5 κατηγορούμενοι που αντιμετωπίζουν τις ίδιες πράξεις (Οικονομίδου, Πολυδώρου, Μιχ. Νικολόπουλο, Γ. Νικολόπουλο και Ντ. Μπολάνο) έκρινε πως θα πρέπει να απαλλαχθούν, λόγω αμφιβολιών.
-Για την υπόθεση των όπλων που κατασχέθηκαν από διάφορα διαμερίσματα: την απαλλαγή από την κατηγορία της διεύθυνσης της οργάνωσης για τους Ντ. Μπολάνο, Γ. Νικολόπουλο και Χρ. Τσάκαλο, αφού «δεν υπήρξε κανένα στοιχείο, δεν υπάρχει καμία συμμετοχή», ενώ πρότεινε και τη συγχώνευση της πράξης της κατοχής εκρηκτικών υλών με αυτή της διακεκριμένης οπλοκατοχής.
-Για τον Κ. Μαυρόπουλο να καταδικαστεί για το κακούργημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας από πρόθεση για το περιστατικό που είχε σημειωθεί το Μάιο του 2011 στην Πεύκη, με δύο αστυφύλακες τραυματίες.

Πηγή: enikos.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.