Ειδησεογραφικό site

Σε ελεύθερη πτώση το Χρηματιστήριο – Χάνει και τις 900 μονάδες

37

Πάνω από 100 μονάδες έχει χάσει μέσα σε δύο ημέρες το Χρηματιστήριο Αθηνών, με τη σημερινή συνεδρίαση να παίρνει επικίνδυνη τροπή, καθώς οι ρευστοποιήσεις πραγματοποιούνται μαζικά και επιταχυνόμενα.

Ειδικότερα, στις 14:48, ο Γενικός Δείκτης υποχωρεί κατά 5,29% στις 898,54 μονάδες, ενώ ο τζίρος βρίσκεται στα 120 εκατ. ευρώ. Ο FTSE25 χάνει 5,14% στις 293,26 μονάδες και ο τραπεζικός δείκτης καταγράφει απώλειες 4,35% στις 122,09 μονάδες.

Τίποτα δεν φαίνεται να σταματά τις ρευστοποιήσεις, με το ταμπλό να αποτυπώνει εμφανώς τις ανησυχίες για την επόμενη μέρα στη χώρα μας. Άκρως αρνητικό είναι το γεγονός ότι οι ρευστοποιήσεις λαμβάνουν χώρα σε όλο το μήκος του ταμπλό, συμπαρασύροντας εισηγμένες που διαθέτουν ισχυρά θεμελιώδη και θετικές προοπτικές.

Από τη μία ο φόβος ότι έχουμε εισέλθει σε μια μακρά προεκλογική περίοδο και από την άλλη ο κυβερνητικός σχεδιασμός για την απεμπλοκή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου από το πρόγραμμα προσαρμογής της χώρας μας, έχουν οδηγήσει θεσμικούς επενδυτές να ρευστοποιούν τις θέσεις τους, σπάζοντας τα margin calls.

Τα σχόλια είναι κλειστά.