Ειδησεογραφικό site

Πρώτο κουδούνι με 3.000 κενές θέσεις-Λοβέρδος: Με παράλληλες αναθέσεις θα καλυφθούν τα κενά

39

Κονδύλια για την πρόσληψη 3.000 εκπαιδευτικών λείπουν από το υπουργείο Παιδείας: έως τώρα έχουν εξασφαλιστεί πιστώσεις για την πρόσληψη 19.500 αναπληρωτών δασκάλων και καθηγητών, αλλά τα κενά υπολογίζονται σε 22.500.

Ήδη οι ομοσπονδίες των εκπαιδευτικών εκτιμούν ότι το νέο σχολικό έτος θα ξεκινήσει με χιλιάδες κενά στα σχολεία, αφού η διαδικασία για την τοποθέτηση των αναπληρωτών δεν θα έχει ολοκληρωθεί πριν από το πρώτο κουδούνι, την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου.

Το πρόβλημα με τα κενά στην εκπαίδευση επιδεινώθηκε την τελευταία τετραετία. Υπήρξε κύμα συνταξιοδοτήσεων δασκάλων και καθηγητών αλλά δεν έγιναν διορισμοί μόνιμων εκπαιδευτικών λόγω των μνημονιακών δεσμεύσεων της χώρας μας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε πριν από λίγες ημέρες το υπουργείο Παιδείας στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, το 2013 συνταξιοδοτήθηκαν 6.200 εκπαιδευτικοί και το 2014 αποχωρούν 11.200, χωρίς το ίδιο διάστημα να γίνει πρόσληψη μονίμων.

Λοβέρδος: Με παράλληλες αναθέσεις θα καλυφθούν τα κενά

Με «παράλληλες αναθέσεις» θα καλυφθούν τα 3.000 κενά που απομένουν στα σχολεία σε ό,τι αφορά τους καθηγητές και τους δασκάλους. Τα παραπάνω ανέφερε ο υπουργός Παιδείας, Ανδ. Λοβέρδος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι το υπουργείο ζήτησε 22.500 αναπληρωτές και εξασφάλισε 19.500.

Σε ό,τι αφορά στα βιβλία, ο κ. Λοβέρδος διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, καθώς έχουν ήδη πάει στα σχολεία από τον Ιούλιο.

Ερωτηθείς τέλος σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ, ο υπουργός υπογράμμισε ότι «υπάρχουν τεχνικά προβλήματα, αλλά και ζητήματα έκτασης του φόρου». Τόνισε ακόμη ότι ο ΕΝΦΙΑ πρέπει να επανεξεταστεί στο πλαίσιο της υπερφορολόγησης και στον προϋπολογισμό του 2015 «είτε να μειωθεί, είτε να εξαλειφθεί».

Τα σχόλια είναι κλειστά.