Ειδησεογραφικό site

Πρώην δήμαρχος πωλούσε 700 κιλά λαθραίου καπνού!

31

Χονδρεμπόριο αδασμολόγητου καπνού κατηγορείται ότι έκανε ένας 55χρονος πρώην Δήμαρχος από την Κάτω Τιθορέα Φθιώτιδας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκαν περισσότερα από 230 κιλά μετά τη σύλληψη δυο ανδρών τους οποίους είχε προμηθεύσει!

Όλα ξεκίνησαν όταν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εντόπισαν στη Λιβαδειά ένα Ι.Χ. αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαιναν ένας 50χρονος Έλληνας και ένας 40χρονος Αλβανός και σε έρευνα που έκαναν βρήκαν στο εσωτερικό του τρεις συσκευασίες με αδασμολόγητο καπνό βάρους ενός κιλού και 60 γραμμαρίων. Οι δυο συλληφθέντες αποκάλυψαν ότι είχαν προμηθευτεί τον καπνό από τον 55χρονο και αμέσως ξεκίνησε έρευνα των αστυνομικών στο σπίτι και δυο αποθήκες του πρώην Δημάρχου.

Εκεί βρέθηκαν 720 κιλά άκοπα και ακατέργαστα φύλλα μη βιομηχανοποιημένου καπνού, άλλα 16 κιλά και 750 γραμμάρια καπνού κομμένου και έτοιμου προς πώληση, μία συσκευή για την αεροστεγή συσκευασία των ποσοτήτων, δύο ηλεκτρικές ψηφιακές ζυγαριές, μία πλατφόρμα, παλέτες και πλήθος νάιλον συσκευασίες και χάρτινα κιβώτια. Οι ποσότητες καπνού και φύλλων θα σταλούν στο Τελωνείο Στυλίδας για να προσδιοριστούν οι διαφυγόντες δασμοί και φόροι για το Δημόσιο.

Ο 55χρονος πρώην Δήμαρχος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λιβαδειάς μαζί με τους άλλους δυο συλληφθέντες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.