Ειδησεογραφικό site

Πρύτανης του ΑΠΘ: Δεν μας εκφράζει ο Τζιφόπουλος

26

Ενταση επικρατεί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης μετά τις δηλώσεις του αντιπρύτανη αλλά και την παραίτησή του.

Ο πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Μήτκας, έκανε δεκτή την παραίτηση του αναπληρωτή Πρύτανη, Καθηγητή Ιωάννη Τζιφόπουλου και δήλωσε με νόημα ότι: «Οι δηλώσεις του κ. Τζιφόπουλου, όπως παρουσιάστηκαν σήμερα στα Μ.Μ.Ε., δεν εκφράζουν, σε καμία περίπτωση, τις θέσεις και τις απόψεις της Πρυτανείας του ΑΠΘ. Ο κ. Τζιφόπουλος υπέβαλε το μεσημέρι της Τρίτης την παραίτησή του έπειτα από τις δηλώσεις που έκανε σε συνέντευξή του σε σταθμό της Κατερίνης και η οποία προκάλεσε σάλο στην πανεπιστημιακή κοινότητα».

Η παραίτηση του κ. Τζιφόπουλου, η οποία έγινε δεκτή από τον πρύτανη του Ιδρύματος, κ. Περικλή Μήτκα, ήρθε έπειτα από την ανάρτηση στο Διαδίκτυο ενός βίντεο από τον σύλλογο φοιτητών της Φιλοσοφικής Σχολής. Σε αυτό, ο πρώην -πλέον- αντιπρύτανης ακούγεται να λέει πως η εξουσία και όσοι την ασκούν πρέπει να… «φασιστοποιηθούν» προκειμένου να αλλάξει η πορεία των πραγμάτων στη χώρα μας.

«Φοβάμαι ότι πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι είμαστε σε θέσεις εξουσίας, δεν βλέπω να αλλάζει αλλιώς ο Έλληνας», αναφέρει και προσθέτει: «Εάν παραφέρεσαι να τρως μια σφαλιάρα για να συμμαζεύεσαι, όπως γίνεται στη Γερμανία, στον Καναδά, την Αυστραλία, σε όλες τις σοβαρές χώρες του κόσμου. Δεν μπορούμε να ψηφίζουμε νόμους και να μην τους τηρούμε».

Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιφόπουλος υποστήριξε ότι ότι η συγκεκριμένη φράση αποκόπηκε επιλεκτικά από την όλη συζήτηση στην τηλεόραση και πως το όλο πνεύμα της συνέντευξης δεν συνάδει με τις φράσεις που του αποδόθηκαν και οι οποίες, όπως σημείωσε, ειπώθηκαν εν τη ρύμη του λόγου.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάστε ακόμα από tokarfi.gr:

-Παραιτήθηκε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Γιάννης Τζιφόπουλος μετά τις δηλώσεις περί φασιστοποίησης

-Αντιπρύτανης ΑΠΘ: Φοβάμαι ότι πρέπει να φασιστοποιηθούμε – Δεν βλέπω να αλλάζει αλλιώς ο Ελληνας

Τα σχόλια είναι κλειστά.