Ειδησεογραφικό site

Πρόσκληση Πούτιν στον Αναστασιάδη να επισκεφθεί τη Μόσχα

56

Τις εξελίξεις στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, την επίσκεψη του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στη Ρωσία και τις διμερείς σχέσεις Κύπρου-Ρωσίας, συζήτησαν σήμερα ο Ν. Αναστασιάδης και ο Πρέσβης της Ρωσίας στη Λευκωσία Stanislav Osadchiy.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο κ. Osadchiy είπε ότι «συζητήσαμε με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη διάφορα θέματα καθώς και τα συμβάντα σε αυτή την περιοχή και γενικά για τις διμερείς μας σχέσεις».

Ανέφερα στον Πρόεδρο, όπως πρόσθεσε, ότι ο Πρόεδρος Πούτιν τον περιμένει στη Μόσχα και, συζητήσαμε το θέμα της επισκέψεως του στη Ρωσία. Όπως σημείωσε το θέμα αυτό το συζήτησαν και οι ίδιοι οι Πρόεδροι Αναστασιάδης και Πούτιν κατά το γεύμα που είχαν στο Μιλάνο.

“Το τι συμβαίνει στην περιοχή είναι το θέμα των συζητήσεων, οι οποίες θα συνεχιστούν και στη Μόσχα”, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν έχει καθοριστεί ημερομηνία για την επίσκεψη του Προέδρου Αναστασιάδη στη Μόσχα, ο Ρώσος Πρέσβης απάντησε αρνητικά, προσθέτοντας ότι «μιλήσαμε γενικά για τη δυνατότητα πραγματοποίησης της επίσκεψης το συντομότερο δυνατόν».

Δήλωσε, επίσης, ότι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα εξετάσει το πρόγραμμα του και στη συνέχεια θα γίνουν οι απαραίτητες διεργασίες για καθορισμό ημερομηνίας της επίσκεψης του στη Ρωσία.

Όσον αφορά τη συνάντηση, ο κ. Osadchiy είπε ότι με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είχε μια καλή συζήτηση, σημειώνοντας πως μεταξύ των θεμάτων που συζήτησαν ήταν η κατάσταση στην Ουκρανία και στη Μεσόγειο.

Κληθείς να πει αν η Ρωσία εξετάζει το ενδεχόμενο ενίσχυσης της παρουσίας της στην περιοχή, ο κ. Osadchiy είπε ότι “η Ρωσία έχει δηλώσει τη θέση της σε αυτό το θέμα. Ως Πρέσβης δεν μπορώ να πω τίποτα περισσότερο γιατί δεν είναι στην αρμοδιότητά μου”, κατέληξε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.