Ειδησεογραφικό site

Πρόσκληση Βενιζέλου σε Σημίτη και Παπανδρέου για την γιορτή του ΠΑΣΟΚ-Eπιστολή ενωτικού χαρακτήρα

85

Με μια επιστολή ενωτικού χαρακτήρα καλεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευ.Βενιζέλος τους Κώστα Σημίτη και Γιώργο Παπανδρέου να παραβρεθούν στην εκδήλωση της Τετάρτης στο Ζάππειο, όπου θα εορτασθούν τα 40 χρόνια από τη Μεταπολίτευση και από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ.

Ο Ευ.Βενιζέλος έστειλε σήμερα, Τετάρτη, την ηλεκτρονική επιστολή στους δύο πρώην προέδρους του Κινήματος.

Η εκδήλωση που διοργανώνει η Χαρ. Τρικούπη την Τετάρτη 3 Σεπτέμβρη στις 7 το βράδυ στο Ζάππειο θα έχει κεντρικό ομιλητή τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Παράλληλα, έχει οργανωθεί και έκθεση ιστορικού υλικού με θέμα «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή», την οποία έχει προετοιμάσει το Ιδρυμα Ανδρέας Παπανδρέου.

Η έκθεση αυτή έχει πυροδοτήσει πλήθος σεναρίων για πολιτική παρέμβαση του Γ. Παπανδρέου ο οποίος θα μιλήσει την 1η Σεπτέμβρη στα εγκαίνια της έκθεσης.

Το ΠΑΣΟΚ αναδεικνύει το ιστορικό ενδιαφέρον της εφετινής εκδήλωσης εξαιτίας της συγκυρίας στην οποία πραγματοποιείται, με ανοικτά εθνικά ζητήματα όπως είναι η διαπραγμάτευση για τη βιωσιμότητα του χρέους και με εστίες πολέμου και αναταραχής σε όλη τη γειτονική περιοχή.

«Η εφετινή επέτειος της 3ης Σεπτέμβρη αποκτά ιστορικό ενδιαφέρον για την επαναφορά στη μνήμη των πολιτών της μεγάλης προσφοράς των 40 χρόνων, της Μεταπολίτευσης, της καλύτερης περιόδου στην ελληνική ιστορία, άρα και του ΠΑΣΟΚ που ταυτίζεται με αυτήν και του μεγάλου ηγέτη της Αλλαγής Ανδρέα Παπανδρέου. Αποκτά επίσης ενδιαφέρον για την πορεία και το μέλλον της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης αλλά και του τόπου» σημειώνουν στελέχη της Χαρ. Τρικούπη.

Επίσης, τονίζουν ιδιαιτέρως τον αγώνα που γίνεται για την ανασύσταση και ανασυγκρότηση της μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης «γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε πως η Ελλάδα πάντα έχανε ιστορικά όταν η προοδευτική δημοκρατική παράταξη δεν έπαιζε τον ρόλο της».

Το μήνυμα του εφετινού εορτασμού της 3ης Σεπτέμβρη είναι: «Ολοι μαζί ξανά – Με τη δημοκρατική προοδευτική παράταξη για τη νέα Αλλαγή».

Στην εκδήλωση έχουν προσκληθεί «όλες οι γενιές του ΠΑΣΟΚ, όλα τα ιστορικά του στελέχη, όλοι όσοι προσέφεραν ανιδιοτελώς στους αγώνες για ανεξαρτησία, δημοκρατία, ισότητα και κοινωνική δικαιοσύνη».

«Το ΠΑΣΟΚ» αναφέρεται στο ενημερωτικό σημείωμα της Χαρ. Τρικούπη «το ’80 υποσχέθηκε την Αλλαγή. Η Ελλάδα των τελευταίων 40 χρόνων δεν έχει καμία σχέση με την Ελλάδα του τότε, όσο και αν κάποιοι προσπαθούν με λύσσα να κάνουν το μαύρο άσπρο. Η Μεταπολίτευση έδωσε ώθηση προόδου στη χώρα και προκοπής στους πολίτες.

»Η συσπείρωση, η ενότητα και η συστράτευση όλων των δυνάμεων αποτελούν το διαβατήριο για την ενδυνάμωση της παράταξής μας που μόνη – σηκώνοντας όλα τα βάρη και παίρνοντας όλο το κόστος – κράτησε την πατρίδα όρθια. Μάτωσε αλλά αντιστάθηκε στον ακραίο λαϊκισμό, στη δημαγωγία, στην ισοπέδωση και στην καταστροφολογία.

»Συγκρούστηκε και συγκρούεται με τον νεοφιλελευθερισμό του συρμού αλλά και με τον λαϊκισμό, την ανευθυνότητα και την οπισθοδρόμηση, με το «όχι σε όλα». Και όπως στο παρελθόν, έτσι και πάλι, συγκρούεται με τις δυνάμεις του ολοκληρωτισμού, του νεοναζισμού, του εθνικισμού, του ρατσισμού, του σκότους».

Τα σχόλια είναι κλειστά.