Ειδησεογραφικό site

«Πρόσεχε τα λόγια σου», προειδοποιεί η Rolex τον Ιταλό πρωθυπουργό

75

Η κατασκευάστρια εταιρεία πολυτελών ρολογιών Rolex απαίτησε σήμερα από τον πρωθυπουργό της Ιταλίας και τον υπουργό Εσωτερικών να ζητήσουν συγγνώμη για σχόλια σύμφωνα με τα οποία, οι βίαιοι διαδηλωτές που προκάλεσαν την περασμένη εβδομάδα καταστροφές στο Μιλάνο ήταν «κακομαθημένα πλουσιόπαιδα με Rolex».

Η εταιρεία δημοσίευσε ολοσέλιδες καταχωρήσεις σε μεγάλες εφημερίδες της χώρας για να αντικρούσει τα σχόλια που έκαναν αμφότεροι οι πολιτικοί όταν η αστυνομία απάντησε με δακρυγόνα στους διαδηλωτές , οι οποίοι είχαν επιτεθεί πρώτοι με πέτρες και αυτοσχέδιες βόμβες σπάζοντας τις βιτρίνες καταστημάτων.

Σε ομιλία του στο κοινοβούλιο σχετικά με τις διαδηλώσεις–που πραγματοποιήθηκαν εναντίον της διεθνούς έκθεσης Milan Expo–ο υπουργός Εσωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο δήλωσε ότι οι φωτογραφίες της αστυνομίας εμφανίζουν έναν διαδηλωτή, που καταστρέφει τη βιτρίνα ενός τραπεζικού υποκαταστήματος, να φοράει Rolex.

«Χθες, στους δρόμους είδα καθάρματα με κουκούλες και κακομαθημένα πλουσιόπαιδα με Rolex», είπε ο Αλφάνο στο κοινοβούλιο.

Αργότερα, ο πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι ευχαρίστησε τους πολίτες του Μιλάνου που μάζεψαν τα σπασμένα, έπειτα από τις υλικές ζημιές που προκάλεσαν «εκείνοι με τα Rolex, που περιφέρονταν καταστρέφοντας βιτρίνες καταστημάτων».

Η κατασκευάστρια εταιρεία ρολογιών, η οποία είναι χορηγός σημαντικών αθλητικών διοργανώσεων και έχει υποστηρίξει τη διάσημη όπερα του Μιλάνου La Scala, εμφανίστηκε ενοχλημένη από τα σχόλια.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Rolex για την Ιταλία Τζιανπάολο Μαρίνι έγραψε, σε ανοιχτή επιστολή του που δημοσιεύτηκε στις εφημερίδες, ότι η κακή ποιότητα των φωτογραφιών που απεικονίζουν τους βίαιους διαδηλωτές, εγείρει σημαντικές αμφιβολίες για το αν φορούσαν ρολόγια Rolex και για το αν αυτά ήταν αυθεντικά ή φθηνές απομιμήσεις, όπως εκείνες που πωλούνται ευρέως στους ιταλικούς δρόμους από πλανόδιους.

Ο ίδιος κατήγγειλε «την απαράδεκτη σύνδεση της φωτογραφίας με το Rolex με τις καταστροφές στο Μιλάνο και τον κόσμο της ανατρεπτικής βίας».

Τόσο ο πρωθυπουργός, όσο και ο υπουργός Εσωτερικών, δεν έχουν ακόμη απαντήσει στην καταχώρηση.

Τα σχόλια είναι κλειστά.