Ειδησεογραφικό site

Πρόνοια για τα στεγαστικά και τα χρέη των αγροτών ζητεί το ΠΑΣΟΚ από τον Δένδια

45

Η ρύθμιση για τα «κόκκινα» δάνεια συζητήθηκε μεταξύ του υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Δένδια και των Κοινοβουλευτικών Τομέων Εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών και Ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ, σε κοινή συνεδρίαση των δύο Τομέων που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, στη Βουλή.

Σύμφωνα με πηγές της Χαριλάου Τρικούπη, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, ο κ. Δένδιας ενημέρωσε ότι υπάρχουν τέσσερες κατηγορίες που αφορούν: Τα «κόκκινα» δάνεια των επιχειρήσεων, τα στεγαστικά, τα δάνεια των δανειοληπτών που είναι ενήμεροι, καθώς επίσης και η μετακίνηση πόρων στην ιδιωτική οικονομία, δηλαδή η δημιουργία ενός ταμείου για την ανάπτυξη.

Επίσης όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές  έχει προχωρήσει το ζήτημα των «κόκκινων» επιχειρηματικών δανείων, αλλά δεν είναι έτοιμο ακόμα το τελικό κείμενο.

Ως προς αυτά, αναφορικά με την κατηγορία των μικρών επιχειρήσεων με τζίρο μέχρι 2,5 εκ. ανά έτος, που αφορά 170.000 δανειολήπτες (επιχειρήσεις και επαγγελματίες) που οφείλουν 13 δισ. από τα συνολικά 38 δισ. των επιχειρήσεων και επαγγελματιών και είναι τουλάχιστον 90 ημέρες υπερήμεροι, σχεδιάζεται η διαγραφή του 50% επί του συνόλου του χρέους που έχουν αυτοί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.