Ειδησεογραφικό site

Πρόεδρος Bundensbank: «Η βοήθεια προς την Ελλάδα θα συνεχιστεί μόνο αν τηρούνται οι συμφωνίες» – Bild: «Ευρω-φρίκη» ο θρίαμβος του Τσίπρα

30

Την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε σε δηλώσεις του στη γερμανική τηλεόραση ο πρόεδρος της Bundensbank Γιένς Βάιντμαν.

Ερωτηθείς τι περιμένει από τον Αλέξη Τσίπρα ο κ. Βάιντμαν σχολίασε ότι ελπίζω ότι δεν θα κάνει πράγματα που δεν θα μπορέσει να αντέξει η Ελλάδα, όπως μετέδωσε ο ανταποκριτής του MEGA στο Βερολίνο.

Ο γερμανός κεντρικός τραπεζίτης υπενθύμισε ότι η Ελλάδα συνεχίζει να εξαρτάται από την οικονομική βοήθεια και πρόσθεσε με νόημα ότι «αυτό θα συνεχιστεί μόνο αν συνεχιστούν οι συμφωνίες»

«Είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις. Ελπίζω ότι θα συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις στ δημόσια διοίκηση και τη φορολογία».

Ερωτηθείς για το θέμα του δημόσιου χρέους ο γερμανικός κεντρικός τραπεζίτης απάντησε ότι «δεν υπάρχει κανένα θέμα κουρέματος».

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης κληθείς να σχολίασει τις δηλώσεις Βάιντμαν απάντησε ότι «φαίνεται ότι έχει αρχίσει η διαπραγμάτευση».

Bild: «Ευρω-φρίκη» ο θρίαμβος του Τσίπρα

Με τον τίτλο «Ευρω-Φρίκη» υποδέχεται τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στην Ελλάδα η γερμανική εφημερίδα Bild.

«Νίκη για τους ριζοσπάστες του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα στις βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα», γράφει στο κεντρικό θέμα για τις ελληνικές εκλογές και στη συνέχεια παραθέτει την εκτίμηση των αποτελεσμάτων, βάσει των exit polls.

«Σε περίπτωση που τα αποτελέσματα επιβεβαιωθούν, ο Τσίπρας θα μπορούσε να γίνει ο νεότερος πρωθυπουργός της Ελλάδας» αναφέρει η εφημερίδα.

«Η μετατόπιση προς τα αριστερά θα μπορούσε να σημάνει μια ριζική αλλαγή πορείας στην Ευρώπη, καθώς ο Τσίπρας θέλει να τελειώσει το σχέδιο λιτότητας και καλεί για την ελάφρυνση του χρέους», αναφέρει το άρθρο της εφημερίδας, σε μια πιο… ψύχραιμη προσέγγιση από ότι στον τίτλο!

Τα σχόλια είναι κλειστά.