Ειδησεογραφικό site

Πρόεδρος ΣΕΤΕ: «Πυκνώνουν τα σύννεφα πάνω από τον τουρισμό»

43

Για μαύρα σύννεφα στον πολλά υποσχόμενο κλάδο του τουρισμού μίλησε, πριν από λίγο, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, καλώντας τον πολιτικό κόσμο να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων ειδάλλως “θα καταρρεύσει και το τελευταίο ανάχωμα της ελληνικής οικονομίας”, όπως ανάφερε χαρακτηριστικά ο κ. Ανδρέας Ανδρέαδης.

“Βλέπουμε  μία αρνητική δυναμική ήδη, όχι από τις ίδιες τις πολιτικές εξελίξεις αλλά από την διαχείριση των πολιτικών εξελίξεων, έστω και εάν είναι πολύ νωρίς ακόμη για να δούμε πως θα κινηθεί ο τουρισμός το 2015, η συγκυρία είναι εξαιρετικά κρίσιμη και είναι η πρώτη φορά φέτος πο δεν θα κάνουμε εκτιμήσεις για την επόμενη τουριστική σεζόν”, προσέθεσε.

Ο κ. Ανδρεάδης αναφέρθηκε και στη χθεσινή συνάντηση που είχε μαζί με άλλους κοινωνικούς εταίρους με τον επίτροπο Μοσκοβισί στον οποίο εξέθεσε τους κινδύνους που εγκυμονεί για τον ελληνικό τουρισμό η νέα αύξηση στο ΦΠΑ διαμονής, ζητώντας παράλληλα και σταθερότητα τόσο ως προς το φορολογικό όσο προς το θεσμικό πλαίσιο για τις τουριστικές επενδύσεις στην Ελλάδα.

Ο ΣΕΤΕ σήμερα συγκάλεσε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο με τη συμμετοχή όλων των τουριστικών φορέων της χώρας και 16 ενώσεις του τουρισμού συνυπογράφουν το ακόλουθο κείμενο:

“Ο ΣΕΤΕ και οι πανελλήνιες κλαδικές ενώσεις-μέλη του, εκπροσωπώντας το σύνολο του ελληνικού τουρισμού, διαπιστώνουμε ότι οι πρόσφατες πολιτικές εξελίξεις διαμορφώνουν ταχύτατα στην παγκόσμια κοινή γνώμη μια εικόνα αβεβαιότητας για την χώρα μας. Παρατηρούμε ότι η εικόνα αυτή τροφοδοτείται από τα διεθνή μέσα μαζικής ενημέρωσης και θέτει εκ νέου σε αμφιβολία το ευρωπαϊκό κεκτημένο της χώρας, παρά τις βαρύτατες θυσίες που υπέστη ο ελληνικός λαός. Η εικόνα αυτή ενισχύεται και από κύκλους, που έχουν κάθε συμφέρον να δουν τον ελληνικό τουρισμό να καταρρέει.

Αυτά συμβαίνουν διότι ακόμη και σήμερα, όποιες και εάν είναι οι εξελίξεις, δεν έχει εξασφαλισθεί ομαλή διαχείριση από το πολιτικό σύστημα, με συνεννόηση, αυτοσυγκράτηση και σε πλαίσιο συνεργασίας με τους Ευρωπαίους εταίρους μας. Οι πολιτικοί μας, από κάθε παράταξη, οφείλουν να κατανοήσουν την πολύ βαριά τους ευθύνη και να σταθούν στο ύψος της εθνικής τους αποστολής.
Εάν η κατάσταση αυτή δεν αναταχθεί, αλλά συνεχισθεί και επιδεινωθεί, θα καταφέρει βαρύ και δύσκολα αναστρέψιμο πλήγμα στον τουρισμό μας και τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους σε κάθε άκρη της πατρίδας μας, που ζουν ή εξαρτώνται από αυτόν. Και εάν καταρρεύσει ο τουρισμός, θα καταρρεύσει και το τελευταίο ανάχωμα της ελληνικής οικονομίας.

Ανδρέας Ανδρεάδης
Πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)

Σπύρος Κοκοτός, Σταύρος Ανδρεάδης, Νίκος Αγγελόπουλος
Επίτιμοι Πρόεδροι Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)

Γιάννης Ρέτσος
Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων (ΠΟΞ)

Κωνσταντίνος Μπρεντάνος
Πρόεδρος Συνομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων-Διαμερισμάτων Ελλάδος (ΣΕΕΔΔΕ)

Λύσανδρος Τσιλίδης

Πρόεδρος Συνδέσμου των Εν Ελλάδι Τουριστικών & Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA)

Κωνσταντίνος Παλασκώνης
Πρόεδρος Γενικής Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Επιχειρήσεων Τουρισμού (ΓΕΠΟΕΤ)

Μιχάλης Σακέλλης
Πρόεδρος Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ)

Γιώργος Ανωμερίτης
Πρόεδρος Ένωσης Λιμένων Ελλάδας  (ΕΛΙΜΕ)

Αντώνης Στελλιάτος
Πρόεδρος Ένωσης Πλοιοκτητών Ελληνικών Σκαφών Τουρισμού (ΕΠΕΣΤ)

Κωνσταντίνος Αλεξάνδρου
Πρόεδρος Ένωσης Ελληνικών Αεροπορικών Εταιρειών Ελλάδος (ΕΕΑΕ)

Ντίνος Αστράς
Πρόεδρος Hellenic Association of Professional Congress Organizers (HAPCO)

Ντίνος Φραντζεσκάκης
Πρόεδρος Συνδέσμου Αντιπροσώπων Αεροπορικών Εταιρειών (ΣΑΑΕ)

Δημήτρης Μαγγιώρος

Πρόεδρος Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικίασης Αυτοκινήτων (ΣΤΕΕΑ)

Αθανάσιος Παπανικολάου
Πρόεδρος Συνδέσμου Επωνύμων Οργανωμένων Αλυσίδων Εστίασης (ΣΕΠΟΑ)

Τάσος Κούμανης
Πρόεδρος Συνδέσμου Ελλήνων Οργανωτών Εκθέσεων & Συνεδρίων (ΣΕΟΕΣ)

Σταύρος Κατσικάδης
Πρόεδρος  Ένωσης Μαρίνων Ελλάδος (ΕΜΑΕ)”.

Πηγή: nowmoney.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.