Ειδησεογραφικό site

Πρόεδρος ΕΒΕΑ: Μπροστά στον εφιάλτη της δραχμής το Μνημόνιο θα μοιάζει με παράδεισο

23

Με τα πιο μελανά χρώματα περιέγραψε ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κωνσταντίνος Μίχαλος το ενδεχόμενο επιστροφής στη δραχμή.

Μίλωνας ως μάρτυρας στην εξεταστική επιτροπή για το μνημόνιο ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ απευθύνθηκε όπως είπε στους εγχώριους εραστές της δραχμής και περιέγραψε  τις συνέπειες από μια ενδεχόμενη επιστροφή στη δραχμή λέγοντας : «θα χάσουμε σε μια μέρα ένα επιπλέον 40% της αγοραστικής μας δύναμης και στη συνέχεια η απώλεια μπορεί να αγγίξει το 60-70%. Μπροστά στον εφιάλτη της δραχμής το Μνημόνιο θα μοιάζει με παράδεισο».

Ο κ.Μίχαλος πρόσθεσε ότι ο δρόμος των μνημονίων και των φόρων είναι αδιέξοδος και καταστροφικός και κάλεσε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε εθνικό σχέδιο αλλαγών και μεταρρυθμίσεων.

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕΑ έκανε λόγο για έξαρση στο κλείσιμο επιχειρήσεων και για πλήρη στασιμότητα στην αγορά αλλά και για μίνι θαύμα που σημειώθηκε στις εξαγωγές την περίοδο 2012-2013. Αναφερόμενος τέλος στην κρίση ο κ. Μίχαλος υποστήριξε ότι η κρίση ήταν εισαγόμενη ενώ για την κυβέρνηση Καραμανλή τόνισε ότι ήταν σωστό δρόμο και είχε φέρει ένα πρόγραμμα το οποίο αν είχε εφαρμοστεί ίσως να είχαν αποφευχθεί το Μνημόνιο. Επισήμανε επίσης ότι η τότε κυβέρνηση είπε την αλήθεια στο λαό και τιμωρήθηκε, ενώ υπήρχε και μία καθυστέρηση από την πλευρά της επόμενης κυβέρνησης.

Τα σχόλια είναι κλειστά.