Ειδησεογραφικό site

Πρωτοφανές: Σφοδρή επίθεση της Κουμουνδούρου στον Δραγασάκη – Τον κατηγορούν για ανατροπή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ

51

Σε ένα σημαντικό πολιτικό timing ο σταθμός που αποτελεί τη «φωνή» της Κουμουνδούρου,επιτίθεται με σφοδρότητα στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης μιλώντας για ανατροπή του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν διστάζει να τον κατηγορήσει ότι είναι «πιστός στο δόγμα του Αν. Παπανδρέου και του Κωνστ. Μητσοτάκη».

Αίσθηση προκαλεί η αυστηρή ανακοίνωση της “Πρωτοβουλίας ένα καράβι για την Γάζα” με αφορμή τις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, σε εκδήλωση για τα 25 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ.

Η ανακοίνωση έρχεται στο φως από το ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο” μια μόλις μέρα μετά τα δημοσιεύματα που μιλούσαν περί ρήγματος στην κυβερνητική γραμμή και ήθελαν τον Γ. Δραγασάκη να έχει άγνοια για το περίφημο non paper ρήξης του Μαξίμου που δημοσιεύτηκε την ώρα που ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε επαφές με τον Μ. Ντράγκι στη Φρανκφούρτη.

Ενδεικτικό της σύγχυσης που προκλήθηκε χθες από το σενάριο ρήγματος στο εσωτερικό της κυβέρνησης μεταξύ Μαξίμου-Δραγασάκη ήταν και η διάψευση των δημοσιευμάτων από τον ίδιο τον Γ. Δραγασάκη που τα χαρακτήρισε “μυθοπλασίες”.

“Εγκατάλειψη και εν πολλοίς ανατροπή των θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ σηματοδότησε ο χαιρετισμός του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, κ. Γιάννη Δραγασάκη, στον εορτασμό που οργάνωσε η Πρεσβεία του Ισραήλ στο Μέγαρο Μουσικής, τόσο για τα 25 χρόνια διπλωματικών σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ, όσο και για την επέτειο της ανεξαρτησίας του κράτους του Ισραήλ.” Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωσή της η “Πρωτοβουλία ένα καράβι για τη Γάζα” ασκώντας σκληρή κριτική στις δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης.

Ιδιαίτερη σημασία αποκτά το γεγονός ότι η σκληρή ανακοίνωση αναπαράγεται από το site του ραδιοφωνικού σταθμού “ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ” που αποτελεί και το κατ’ εξοχήν το πολιτικό όργανο ενημέρωσης του κόμματος στα ερτζιανά και επιρρίπτει ευθύνες στον Γ. Δραγασάκη για “πίστη στο δόγμα του Γ. Α. Παπανδρέου που εμβάθυνε και στερέωσε την πολιτική των προκατόχων του, αρχής γενόμενης επί κυβερνήσεως Κ. Μητσοτάκη το 1990 και εγκαινιάζοντας από το 2010 τις σημερινές υποτελείς σχέσεις της Ελλάδας προς το κράτος του Ισραήλ με αιχμή τους τομείς της στρατιωτικής συνεργασίας, της τεχνογνωσίας στην βιομηχανία της ασφάλειας και των κατασταλτικών μέσων.”

“Ο δε ΣΥΡΙΖΑ, ας δώσει εξηγήσεις γι’ αυτήν την μεταστροφή από τις πάγιες θέσεις του κατά της ελληνοϊσραηλινής στρατιωτικής συνεργασίας” καταλήγει η συγκεκριμένη ανακοίνωση της “Πρωτοβουλίας ένα καράβι για τη Γάζα” εγείροντας ερωτηματικά για τη χρονική συγκυρία που το συνοδεύει αλλά και τη στάση που κρατά η Κουμουνδούρου απέναντι στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και επιλέγει να την εκφράσει μέσα από το ραδιοφωνικό σταθμό του κόμματος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.