Ειδησεογραφικό site

Πρωτιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ – Διαφωνούν οι φοιτητικές παρατάξεις για τα αποτελέσματα

121

Πρωτιά της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ που πρόσκειται στην Νέα Δημοκρατία δείχνουν τα πρώτα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών που διεξήχθησαν την Τετάρτη στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας. Για ακόμα μια χρονιά πάντως, οι κομματικές παρατάξεις διαφωνούν ως προς τα ποσοστά και δίνουν η καθεμιά τα δικά της αποτέλεσματα, ενώ η διαδικασία σημαδεύτηκε από επεισόδια στο ΑΠΘ, την ΑΣΟΕΕ και το Χημείο.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, η συμμετοχή κυμάνθηκε στα περσινά επίπεδα, δηλαδή  σε ποσοστό λιγότερο από 50%, καθώς ψήφισαν περίπου 100.000 φοιτητές και σπουδαστές.

Η τελική καταμέτρηση πρόκειται να ολοκληρωθεί τις πρώτες πρωινές ώρες, όμως σύμφωνα με τα αποτελέσματα της ΔΑΠ σε 60 πανεπιστημιακά τμήματα:
ΔΑΠ 44,5%
ΠΑΣΠ 6,8%
ΠΚΣ 6,82%
ΕΑΚΚ 12,99%
ΑΡΕΝ 5,63%
και λοιπά 6,25%.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από την ΠΚΣ, που πρόσκειται στο ΚΚΕ, στα 68 από τα 200 Πανεπιστημιακά τμήματα έλαβαν:
ΠΚΣ 25,8%
ΔΑΠ 24,4%
ΠΑΣΠ 9,07%
ΑΡΕΝ 8,93%
και λοιπά 12,76%.

Σαμαράς: Το αποτέλεσμα είναι η καλύτερη απάντηση στην Κυβέρνηση

Ο Αντώνης Σαμαράς, σχετικά με τα αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, δήλωσε ότι είναι «η καλύτερη απάντηση για το καθεστώς οπισθοδρόμησης που προσπαθεί να επιβάλει η Κυβέρνηση», ενώ σημείωσε πως η νίκη της ΔΑΠ έρχεται «παρά το σκηνικό βίας των κουκουλοφόρων στις διάφορες Σχολές και την τρομοκρατία που προσπάθησαν να επιβάλουν, με τις πλάτες της Κυβέρνησης».

Ολόκληρη η δήλωση του Αντώνη Σαμαρά:
«Για μια ακόμη χρονιά και για 29η συνεχόμενη φορά, η ΔΑΠ ΝΔΦΚ βγαίνει πρώτη δύναμη στα Πανεπιστήμια και στα Τεχνολογικά Ιδρύματα της χώρας.
Παρά το σκηνικό βίας των κουκουλοφόρων στις διάφορες Σχολές και την τρομοκρατία που προσπάθησαν να επιβάλουν, με τις πλάτες της Κυβέρνησης, η συμμετοχή άγγιξε τις 100.000 και η ΔΑΠ ΝΔΦΚ ανέβασε τη δύναμή της και στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ.
Ξεπερνάει το 45% στα Πανεπιστήμια και πλησιάζει το 60% στα ΤΕΙ.
Αυτό το αποτέλεσμα είναι η καλύτερη απάντηση για το καθεστώς οπισθοδρόμησης που προσπαθεί να επιβάλει η Κυβέρνηση στην ανώτατη εκπαίδευση.
Η πανεπιστημιακή κοινότητα, οι φοιτητές, οι σπουδαστές και ο λαός, θέλουν να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις που έχουν ξεκινήσει και όχι να πάμε πίσω στο χθες που χρεοκόπησε».

Με αφορμή τα πρώτα συγκεντρωτικά αποτελέσματα των φοιτητικών εκλογών, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, Σάκης Ιωαννίδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Μέσα σε ένα κλίμα συντονισμένων επιθέσεων και βίας που στόχο είχαν την απαξίωση της δημοκρατικής διαδικασίας των φοιτητικών εκλογών, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ πετυχαίνει μια σημαντική νίκη. Παρά την συντονισμένη προσπάθεια απαξίωσης των Φοιτητικών Εκλογών από διάφορα κέντρα που θέλουν τους νέους απαθείς απέναντι στις προωθούμενες αλλαγές στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, η συμμετοχή κινήθηκε και φέτος σε υψηλά επίπεδα. Σχεδόν 100.000 φοιτητές προσήλθαν στις κάλπες των συλλόγων σε όλη την Ελλάδα και σύμφωνα με ένα αξιόπιστο δείγμα αποτελεσμάτων , η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αναδεικνύεται σε πρώτη δύναμη για 29η συνεχόμενη χρονιά και με αυξημένα ποσοστά στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ όλης της χώρας.
Ευχαριστούμε όλους τους φοιτητές, που συμμετείχαν στη σημερινή διαδικασία και στήριξαν τις προτάσεις μας, απέναντι στην προσπάθεια οπισθοδρόμησης και αντιμεταρρύθμισης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με όλα τα «μέσα». Η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ αποδεικνύει, όλα αυτά τα χρόνια, πως είναι μια ιδέα που ενώνει και κερδίζει.»

Τα σχόλια είναι κλειστά.