Ειδησεογραφικό site

Πρυτανεία ΕΚΠΑ: Δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των φοιτητικών συλλόγων – Φουντώνουν οι αντιδράσεις των φοιτητών

53

 Η πρόταση για ηλεκτρονικές ψηφοφορίες των φοιτητών για μείζονα θέματα δεν αμφισβητεί σε καμία περίπτωση τη νομιμότητα και τη χρησιμότητα των φοιτητικών συλλόγων, των οποίων η δράση μπορεί πάντοτε να είναι εποικοδομητική και υπ’ αυτή την έννοια αξίζει μάλιστα να ενισχυθεί.

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πρυτανεία του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου της Αθήνας (ΕΚΠΑ), μετά τις έντονες αντιδράσεις και τις καταλήψεις που προκάλεσε η πρόταση που διατυπώθηκε προ ημερών.

Υπό κατάληψη βρίσκεται η κοσμητεία των Επιστημών Υγείας και το Οικονομικό της Νομικής, αλλά και η πρυτανεία του ΕΜΠ.

Επίσης σε κατάληψη προχωρούν και οι φοιτητές της Νομικής Σχολής έως την Παρασκευή, ενώ υπό κατάληψη βρίσκεται και το κτήριο της πρυτανείας του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΕΜΠ).

Στόχος, της πρότασης για την ηλεκτρονική ψηφοφορία από τους φοιτητές, είναι σύμφωνα με τις πρυτανικές αρχές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, να διευρυνθεί η εκλογική βάση ώστε να εκφράζονται κατά το δυνατόν περισσότεροι φοιτητές.

Σε αναβρασμό βρίσκεται η πανεπιστημιακή κοινότητα, καθώς η πρόταση των πρυτανικών Αρχών του Πανεπιστημίου Αθηνών για κατάργηση των φοιτητικών συλλόγων και των γενικών συνελεύσεων και τη λήψη των όποιων αποφάσεων μέσω ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος, πυροδότησε έντονες αντιδράσεις.

Τέσσερις πανεπιστημιακοί χώροι τελούν υπό κατάληψη, ενώ οι φοιτητές ετοιμάζουν και άλλες κινητοποιήσεις προκειμένου να αντιδράσουν στα όσα εξαγγέλλει ο πρύτανης, Θ.Φορτσάκης.

Διαβάστε ακόμα: Νέο “κύμα” καταλήψεων στα ΑΕΙ – Φουντώνουν οι αντιδράσεις των φοιτητών για το ηλεκτρονικό δημοψήφισμα και την κατάργηση των συλλόγων

Τα σχόλια είναι κλειστά.