Ειδησεογραφικό site

Προφυλακίζεται ο χρυσαυγίτης βουλευτής Αρτέμης Ματθαιόπουλος

35

Στη φυλακή οδηγείται μετά την απολογία του ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Αρτέμης Ματθαιόπουλος. Ο βουλευτής κατά την απολογία του, κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα δύο σελίδων, όπου αρνείται τις κατηγορίες και υποστήριξε ότι η δίωξη σε βάρος του είναι πολιτική. Ανέφερε ακόμα ότι δεν εμπλέκεται σε καμία παράμνομη ενέργεια και ότι η Χρυσή Αυγή δεν είναι εγκληματική οργάνωση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, φέρεται να αρνήθηκε να απαντήσει στις ερωτήσεις των ανακριτριών.

Ο βουλευτής είχε κληθεί, μετά από προθεσμία, να απολογηθεί στις εφέτες Ι. Κλάπα και Μ. Δημητροπούλου κατηγορούμενος για ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Λίγο αργότερα, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκισή του.

Μετά την απολογία Ματθαιόπουλου, οι ανακρίτριες θα αποστείλουν κλήσεις για συμπληρωματικές απολογίες στους υπόλοιπους βουλευτές για τους οποίους έδωσε άδεια η Βουλή για άρση της ασυλίας τους μεταξύ των οποίων οι προσωρινά κρατούμενοι Νίκος Μιχαλολιάκος και Χρήστος Παππάς, αλλά και ο Ηλίας Κασιδιάρης που είναι ελεύθερος με όρους για τη βασική κατηγορία.

Στο μεταξύ, αύριο, αναμένεται η απόφαση του Συμβουλίου Εφετών για την ποινική μεταχείριση της βουλευτή Ελένης Ζαρούλια, η οποία παραμένει σε κατ’ οίκον περιορισμό, μετά τη διαφωνία που είχαν για το αν θα πρέπει να κριθεί ή όχι προσωρινά κρατούμενη οι ανακρίτριες και ο αρμόδιος Εισαγγελέας, με την ολοκλήρωση της απολογίας της.

Αν το Συμβούλιο υιοθετήσει την άποψη του εισαγγελικού λειτουργού, η βουλευτής θα οδηγηθεί στην φυλακή ενώ αν οι Εφέτες ταχθούν με την γνώμη των ανακριτριών η κ. Ζαρούλια θα αφεθεί ελεύθερη υπό περιορισμό στην οικίας της, με εξαίρεση τη μετάβασή της στη Βουλή και επιπλέον με απαγόρευση εξόδου από την χώρα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.