Ειδησεογραφικό site

Προσωρινά μη κατοικήσιμα 75 κτίρια στο Αίγιο

36

Τουλάχιστον 75 κτίρια στο Αίγιο κρίθηκαν μη κατοικήσιμα από τα κλιμάκια μηχανικών της υπηρεσίας αποκατάστασης σεισμοπλήκτων τα οποία ξεκίνησαν  τους ελέγχους στα κτήρια που υπέστησαν ζημιές από την σεισμική δόνηση των 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε το απόγευμα της περασμένης Παρασκευής.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Αιγιαλείας Θανάσης Παναγόπουλος, μέχρι τώρα έχει διαπιστωθεί ότι 75 κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και κρίθηκαν προσωρινά ως μη κατοικήσιμα, μέχρι να γίνουν οι εργασίες αποκατάστασης.

Όσον αφορά στους ενοίκους των σπιτιών αυτών ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ότι ο δήμος θα μεριμνήσει, ώστε να βρεθεί λύση για την στέγασή τους.

Παράλληλα ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε ότι έχουν ήδη κατατεθεί πάνω από 750 αιτήματα για ελέγχους κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές, αλλά όπως εκτίμησε, ο αριθμός αυτό αναμένεται να αυξηθεί.

Τέλος, με ομόφωνη απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο ζητεί την κήρυξη του δήμου Αιγιαλείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και τον χαρακτηρισμό του ως σεισμόπληκτου.

Τα σχόλια είναι κλειστά.