Ειδησεογραφικό site

Προκαταρτική εξέταση για τις καταγγελίες Ρακιντζή, παρήγγειλε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου – Αφορά τα περί «τείχους ασυλίας επωνύμων»

43

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη παρήγγειλε στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Δημήτρη Δασούλα τη διενέργεια προκαταρτικής εξέτασης για τις δηλώσεις του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρου Ρακιντζή προς τα μέλη της Επιτροπής Διαφάνειας της Βουλής περί μεθοδευμένης παραγραφής αδικημάτων περί τείχους ασυλίας επωνύμων που απαλλάσσονται με βουλεύματα, αντί της παραπομπής τους στο ακροατήριο.
Η ανωτάτη εισαγγελική λειτουργός παρήγγειλε στον κ. Ρασούλα να ερευνήσει αν έχουν διαπραχθεί εκ μέρους δικαστικών ή εισαγγελικών λειτουργών ποινικά κολάσιμα αδικήματα, όπως είναι της κατάχρησης εξουσίας και της παράβασης καθήκοντος.
Υπενθυμίζεται ότι και κατά το παρελθόν, όταν ο κ. Ρακιντζής είχε αναφερθεί και πάλι αορίστως σε παρόμοιες καταγγελίες, ο τότε εισαγγελεας του Αρείου Πάγου κ. Ιωάννης Τέντες είχε διατάξει προκαταρτική έρευνα, η οποία τέθηκε στο αρχείο καθώς ουδέποτε κατονομάστηκαν πρόσωπα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.