Ειδησεογραφικό site

Προκαλεί η Χουριέτ:Ο Αναστασιάδης είναι αλκοολικός

37

Λιβελογράφημα που αποδίδει την κακή κατάσταση της υγείας του Νίκου Αναστασιάδη που αναμένεται να υποβληθεί σε επέμβαση ανοικτής καρδιάς στη Νέα Υόρκη, στο ποτό, κάνει την εμφάνισή του στην τουρκική εφημερίδα Χουριέτ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Τούρκος δημοσιογράφος Γιουσούφ Κανλί γράφει πως κατά καιρούς έχει «βομβαρδιστεί» από μέιλ αναγνωστών του (κυρίως Ελληνοκυπρίων) που του γράφουν ότι το να γράφει για το πρόβλημα αλκοολισμού του Αναστασιάδη, είναι χτύπημα κάτω από τη ζώνη. Κι εκείνος διερωτάται: «είναι;». Και απαντάει στο ρητορικό ερώτημα: «Εάν η φυσική και πνευματική κατάσταση του Αναστασιάδη είναι σημαντική, μπορεί κανείς να πει πως είναι ιδιωτική του υπόθεση; Αντίθετα, όσοι παρακολουθούν τις συνομιλίες για το Κυπριακό θα πρέπει να γνωρίζουν πως τους τελευταίους δύο μήνες συνέβησαν δύο ”ατυχίες” λόγω αυτού του προβλήματος που έχει με το αλκοόλ. Ακόμη και οι φίλοι του μπορούν να πιστοποιήσουν πόσο θυμώνει ότι δεν βρίσκει το αγαπημένο του ουίσκι, στις ώρες της σχόλης.

Επίσης, τώρα, μπορεί να καταλάβει κανείς γιατί η ειδική απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο, Λίζα Μπάτερχεϊμ, αποφάσισε να δώσει ένα ημίωρο διάλειμμα στις συνομιλίες Ερόγλου-Αναστασιάδη και να προσφέρει ουίσκι στους συμμετέχοντες».

Το λιβελογράφημα συνεχίζεται και με άλλες λεπτομέρειες γύρω από τον “εθισμό” του κ. Αναστασιάδη στο ποτό. «Σε εκείνη τη συνάντηση με τον Ερόγλου, είναι αντιληπτό γιατί η τουρκική πλευρά ζήτησε διακοπή. Η απάντηση είναι ότι ο Αναστασιάδης αρχίζει να πίνει από το μεσημέρι και στη συνέχεια θυμώνει και αρχίζει να φωνάζει όταν δεν βρίσκει να πιει το αγαπημένο του ουίσκι. Γιατί, άραγε, τον περασμένο Ιούλιο άρχισε να ωρύεται εναντίον της διαπραγματευτικής του ομάδα, αποχώρησε από την αίθουσα φωνάζοντας και στο διάβα του πετούσε καρέκλες; Η τουρκική πλευρά δεν είχε προτείνει κάτι καινούργιο που θα μπορούσε να τον εκνευρίσει. Το πρόβλημα, λοιπόν, ήταν άλλο και έχει να κάνει με τον αλκοολισμό του. Κάτι που δεν μπορεί να ανήκει στη σφαίρα του ιδιωτικού».

Η συνέχεια του άρθρου δίνει τις πλέον πειστικές απαντήσεις γιατί ο Τούρκος δημοσιογράφος προσπαθεί να αποδομήσει τη δημόσια εικόνα του κ. Αναστασιάδη. Γράφει πως αυτός ο πολιτικός, με αυτές τις συνήθειες, θέλει τώρα να αποκόψει τους Τουρκοκύπριους από την ΑΟΖ και να κρατήσει όλο το μερίδιο των κοιτασμάτων για πάρτη του. «Πιέζει τους Τούρκους με κάθε μέσο και δεν επιτρέπει τη συνέχιση των διαπραγματεύσεων. Προφανώς έχει χάσει την ψυχραιμία του. Η τουρκοκυπριακή πλευρά εύχεται να γίνει γρήγορα καλά ο κ. Αναστασιάδης και να επιστρέψει υγιής στο τραπέζι των συζητήσεων. Αν και έχει αρχίσει να οικοδομείται και στις δύο πλευρές η αίσθηση πως η ένωση των δύο κοινοτήτων δεν πρόκειται να συμβεί.

Πηγή: www.iefimerida.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.