Ειδησεογραφικό site

Προβλήματα κυκλοφορίας στην σήραγγα της Μάγχης λόγω… μεταναστών

26

Προβλήματα στην κυκλοφορία προκλήθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας που πέρασε στην υποθαλάσσια σήραγγα της Μάγχης, που συνδέει τη Γαλλία και τη Βρετανία, λόγω των προσπαθειών που κατέβαλαν μετανάστες να εισέλθουν σε περιοχή ασφαλείας της σήραγγας στο Καλαί, έγινε γνωστό από συγκλίνουσες πηγές.

«Στις 22:30 (τοπική ώρα), περίπου 150 μετανάστες προσπάθησαν να διεισδύσουν στις αποβάθρες αναχωρήσεων», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της περιοχής του Πα-ντε-Καλαί, στην βόρεια Γαλλία, ο οποίος διευκρίνισε ότι προκλήθηκε μια διακοπή της κυκλοφορίας.

Γύρω στις 00:45 τοπική ώρα, η κυκλοφορία ξανάρχισε, σύμφωνα με δημοσιογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, ενώ τα αυτοκίνητα σχημάτιζαν μεγάλες ουρές στην περιοχή των αναχωρήσεων.

«Έπρεπε να επαληθεύσουμε, να ψάξουμε κάθε βαγόνι, κάθε αμαξοστοιχία», είχε δηλώσει νωρίτερα ο εκπρόσωπος των περιφερειακών αρχών, διευκρινίζοντας ότι αυτό μπορούσε να πάρει χρόνο.

Οι μετανάστες που βρίσκονται στην περιοχή του Καλαί «επιδιώκουν με κάθε μέσο να διασχίσουν την Μάγχη, κάθε βράδυ αντιμετωπίζουμε προσπάθειες να διεισδύσουν» στην σήραγγα, δήλωσε παράλληλα στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας εκπρόσωπος του Eurotunnel.

«Προσαρμόζουμε το σύστημά μας μεταφορών για να διασφαλίσουμε το καλύτερο επίπεδο ασφάλειας και την κυκλοφορία των τρένων μας», πρόσθεσε.

Εκτός από τα δεκάδες οχήματα που σχημάτιζαν ουρά πίσω από την μπάρα ασφαλείας πριν από την επιβίβαση, πολλές ομάδες μεταναστών βρίσκονταν γύρω από την περιοχή ασφαλείας.

Πολύ ήσυχα, σε εντυπωσιακό βαθμό, οι ομάδες αυτές νέων γυναικών και ανδρών, κυρίως Αφρικανών, πλησίαζαν την περιοχή ασφαλείας σε μια προσπάθεια να μπουν μέσα και να φτάσουν στις αποβάθρες ώστε από εκεί να μπορέσουν να ταξιδέψουν για την Βρετανία.

Στις 26 Ιουνίου, ένας πρόσφυγας από την Αιθιοπία σκοτώθηκε στην περιοχή της σήραγγας της Μάγχης κατά την προσπάθειά του να ανέβει σε μια αμαξοστοιχία με την ελπίδα να μπορέσει να φτάσει στην Βρετανία.
Οι πυροσβέστες του Πα-ντε-Καλαί διευκρίνισαν ότι ο άνδρας αυτός προσπάθησε να ανέβει σε ένα τρένο εν κινήσει και έχασε την ζωή του πέφτοντας πάνω σε μια τσιμεντένια κολώνα.

Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία των αρχών της περιοχής, περίπου 3.000 πρόσφυγες, κυρίως από την Ερυθραία, την Αιθιοπία, αλλά και Σουδανοί και Αφγανοί, έχουν καταμετρηθεί στην περιοχή του Καλαί.

Τα σχόλια είναι κλειστά.