Ειδησεογραφικό site

Πράετ (ΕΚΤ): Θέλουμε την Ελλάδα στην Ευρωζώνη

18

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θέλει την Ελλάδα να παραμείνει μέλος της ευρωζώνης επισημαίνει ο επικεφαλής οικονομολόγος της ΕΚΤ και μέλος του του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Τράπεζας, Πέτερ Πράετ, θέτει όμως ζήτημα «αμοιβαίας εμπιστοσύνης» και εφαρμογής των συμφωνηθέντων από την Αθήνα, μεταδίδει το Reuters.

«Ουσιαστικά, η αμοιβαία εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία είναι κρίσιμης σημασίας σε τέτοιες καταστάσεις. Αυτό σημαίνει ότι όταν μια χώρα συμφωνεί να κάνει κάτι, πρέπει να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα. Όσο πιο αξιόπιστη είναι μια χώρα, τόσο πιο υπομονετικοί μπορεί να είναι οι πιστωτές επιδεικνύοντας μεγαλύτερη εμπιστοσύνη», σημειώνει ο επιφανής οικονομολόγος σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Der Standard.

«Αυτό ισχύει για όλες τις χώρες: Αν μια κυβέρνηση είναι αξιόπιστη, τότε δεν είναι και τόσο σπουδαίο αν τα συμφωνημένα νούμερα δεν επιτευχθούν ακριβώς στην ώρα τους. Το πρόβλημα είναι να χαθεί αυτή η σχέση εμπιστοσύνης. Τότε η κατάσταση γίνεται δύσκολη και οι πιστωτές πιέζουν για άμεσα αποτελέσματα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.