Ειδησεογραφικό site

Πούτιν: Δεν έχω κηρύξει πόλεμο στο διαδίκτυο

48

Σε διάψευση των καταγγελιών πως έχει εξαπολύσει πόλεμο εναντίον του διαδικτύου προέβη ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, επισημαίνοντας πως οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί από τη Μόσχα έχουν στόχο κυρίως να προστατεύσουν τα παιδιά από ανάρμοστο περιεχόμενο.

«Συζητήσαμε πολύ την επιβολή αυτών των περιορισμών για την παιδεραστία, την προώθηση των ναρκωτικών, την τρομοκρατία ή την αυτοκτονία […] Όμως ακούστε, είμαστε όλοι ενήλικες, ας σταματήσουμε. Ας αφήσουμε ήσυχα τα παιδιά μας», είπε ο ρώσος πρόεδρος, μιλώντας σε συνέδριο για διαδικτυακές εταιρείες.

«Υπάρχει και ένα άλλο ζήτημα, ότι με αυτή την αφορμή […] δεν θα πρέπει να επιβληθούν περιορισμοί στις πολιτικές ελευθερίες και την ελεύθερη αγορά», συμπλήρωσε.

Επεσήμανε ωστόσο ότι είναι αναπόφευκτη η επιβολή κάποιων ρυθμιστικών διατάξεων.

Η Ρωσία έχει υιοθετήσει νομοθεσία βάσει της οποίας απαγορεύονται οι ιστότοποι που περιέχουν παιδική πορνογραφία, εξτρεμιστικό υλικό, υλικό που αναφέρεται στη χρήση ναρκωτικών, ή που υποκινεί την αυτοκτονία, με στόχο την προστασία των παιδιών. Όμως κάποιοι επικριτές της ρωσικής κυβέρνησης επισημαίνουν ότι ο νόμος αυτός άνοιξε τον δρόμο για την επιβολή γενικότερων περιορισμών στο διαδίκτυο.

Εξάλλου, ο ρώσος πρόεδρος υπέγραψε τον προηγούμενο μήνα ένα νόμο ο οποίος προβλέπει ότι οι ιστότοποι που έχουν περισσότερους από 3.000 επισκέπτες ημερησίως θα πρέπει να καταγράφονται σε μία αρχή εποπτείας των τηλεπικοινωνιών.

Το Κρεμλίνο διαψεύδει τις κατηγορίες περί λογοκρισίας ή άσκησης πίεσης στα μέσα ενημέρωσης και τους χρήστες του διαδικτύου, λέγοντας ότι οι Ρώσοι έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν τις απόψεις τους και να προχωρούν σε διαμαρτυρίες.

Τα σχόλια είναι κλειστά.