Ειδησεογραφικό site

Ποτάμι για Eurogroup: Να σταματήσουν τα παιχνίδια με τις λέξεις

26

Το Ποτάμι καλεί τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει τα πράγματα, ενημερώνοντας τους πολιτικούς αρχηγούς για το τι πραγματικά συμβαίνει με τις διαπραγματεύσεις της κυβέρνησης και των ευρωπαίων εταίρων της χώρας στις Βρυξέλλες.

Επισημαίνοντας, σε σχετική ανακοίνωση, την διαφορετική εικόνα που παρουσιάζουν τα ελληνικά Μέσα ενημέρωσης σε σχέση με τα διεθνή, το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη ζητεί από την κυβέρνηση να δώσει μάχη για την ουσία των πραγμάτων που διακυβεύονται στις διαπραγματεύσεις και όχι με όρους εσωτερικής πολιτικής κατανάλωσης.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του Ποταμιού έχει ως εξής:
«O ελληνικός λαός παρακολουθεί με αγωνία τις διαπραγματεύσεις που γίνονται στις Βρυξέλλες. Δυστυχώς, τα όσα διαρρέουν από αυτές τις συναντήσεις δεν επαρκούν για να βγάλει κανείς ασφαλή συμπεράσματα τόσο για τις θέσεις της ελληνικής πλευράς όσο και για την «αντιπρόταση» των εταίρων μας. Πόσο μάλλον όταν τα διεθνή Μέσα παρουσιάζουν κατά κανόνα μια εικόνα εντελώς διαφορετική από αυτήν που παρουσιάζουν τα περισσότερα ελληνικά Μέσα ενημέρωσης.
Είναι καθήκον της ελληνικής κυβέρνησης να ξεκαθαρίσει πως έχουν τα πράγματα. Το Ποτάμι επαναλαμβάνει την πρόταση του για ειλικρινή ενημέρωση και συζήτηση των πολιτικών αρχηγών των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων και καλούμε τον κ. Τσίπρα να πάρει την σχετική πρωτοβουλία. Η θέση της χώρας μας στις διαπραγματεύσεις θα ενισχυθεί από μια τέτοια κίνηση.

Και βέβαια θα πρέπει να γίνει από όλους αντιληπτό ότι η μάχη που δίνουμε δεν είναι για τα τηλεοπτικά παράθυρα και για εσωτερική πολιτική κατανάλωση. Είναι μια μάχη που θα καθορίσει τη ζωή στην χώρα στο άμεσο διάστημα αλλά και την ζωή των παιδιών μας. Την κυβέρνηση δεν θα πρέπει να την απασχολεί “πως θα βαφτίσουμε τη συμφωνία” ή “τι λέξεις θα χρησιμοποιήσουμε στα ανακοινωθέντα για να είναι όλοι ευχαριστημένοι”.
Αυτές είναι οι ανησυχίες των κομματικών στρατών. Η κοινωνία ενδιαφέρεται για την ουσία. Η Ελλάδα να μείνει στο κέντρο της Ευρώπης χωρίς λιτότητα αλλά και χωρίς βήματα στο κενό».

Τα σχόλια είναι κλειστά.