Ειδησεογραφικό site

Πολιτική πίεση χαρακτηρίζει η κυβέρνηση την απόφαση της ΕΚΤ-Δεν εκβιάζουμε,δεν εκβιαζόμαστε

28

«Δεν υπάρχει οικονομικός αντίκτυπος στην ελληνική πραγματικότητα» επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης στον απόηχο της απόφασης Ντράγκι ενώ τόνισε ότι το τραπεζικό σύστημα είναι εξασφαλισμένο, επιμένοντας ωστόσο στη γραμμή της κυβέρνηση για τα περί διαπραγμάτευσης.

Το τραπεζικό σύστημα είναι εξασφαλισμένο από άποψη ρευστότητας και χρηματοδότησης και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από την απόφαση της ΕΚΤ επισήμανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης το πρωί της Πέμπτης. Ο ίδιος έκανε λόγο για πολιτική πίεση εκ μέρους της ΕΚΤ προς όλα τα μέρη, κάτι που αποτελεί μέρος της διαδικασίας διαπραγμάτευσης και τόνισε: «Δεν εκβιάζουμε, αλλά δεν εκβιαζόμαστε».

Μιλώντας στο Mega, o κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν θέλει να έρθει σε ρήξη και πως υπάρξει καλή διάθεση για την επίτευξη αμοιβαία επωφελούς λύσης, υπογράμμισε ωστόσο ότι οι διαβουλεύσεις της κυβέρνησης γίνονται στη βάση της εντολής που έλαβε από τον ελληνικό λαό, «που σίγουρα δεν είναι το e-mail Χαρδούβελη».

Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης παρατήρησε ότι σε μια διαπραγμάτευση θα υπάρχουν όλες αυτές οι κινήσεις στη σκακιέρα και σημείωσε ότι η ανάγκη που υπάρχει είναι να σταματήσει ο παραλογισμός σε σχέση με την πολιτική λιτότητας στην Ευρώπη που ανατροφοδοτεί την κρίση.

«Ούτε θα εκβιάσουμε, ούτε θα εκβιαστούμε» υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει νηφαλιότητα και παράλληλα αποφασιστικότητα», ενώ σημείωσε ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πως η κυβέρνηση διασφαλίζει τη σταθερότητα.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσίευμα, σύμφωνα με το οποίο οι δανειστές έχουν ζητήσει γραπτές εγγυήσεις με την υπογραφή του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ότι θα τηρηθούν οι δεσμεύσεις, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε ότι υπάρχει τέτοιο αίτημα.

Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία – γέφυρα που επιζητεί η κυβέρνηση, προκειμένου να έχει χρόνο να παρουσιάσει το 4ετές σχέδιό της στους εταίρους, ο Γ.Σακελλαρίδης παρατήρησε ότι είναι αναγκαία, καθώς στο χρόνο που θα μεσολαβήσει η κυβέρνηση θα έχει τη δυνατότητα να κάνει ουσιαστικές συζητήσεις με τους εταίρους και να έχει δώσει δείγματα γραφής για τις προθέσεις της, κυρίως σε ό,τι αφορά το ζήτημα των μεταρρυθμίσεων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.