Ειδησεογραφικό site

Πολιτική διακήρυξη εξέδωσαν οι Μεταρρυθμιστές του Σπ. Λυκούδη

54

Σε ενιαία συμπαράταξη όλων των φορέων και των κινήσεων του ευρύτερου προοδευτικού χώρου καλούν οι Μεταρρυθμιστές του Σπύρου Λυκούδη στην πολιτική διακήρυξη που δόθηκε μετά την Πανελλαδική Σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Γκάζι.

«Θα επιδιώξουμε, μακριά από τις ηγεμονικές και τις αλαζονικές συμπεριφορές, μακριά από τους αρχηγισμούς που ταλανίζουν τον προοδευτικό χώρο, την κατά το δυνατόν ευρύτερη συνεργασία των προοδευτικών και μεταρρυθμιστικών δυνάμεων, τη συγκρότηση μιας μεγάλης δημοκρατικής προοδευτικής παράταξης», αναφέρει η πολιτική διακήρυξη.

Η διακήρυξη απευθύνεται, όπως αναφέρεται, σε όλες τις κινήσεις και σε όλους τους πολίτες που αισθάνονται ότι ανήκουν στον προοδευτικό μεταρρυθμιστικό χώρο, σε όλους τους πολιτικούς που φιλοδοξούν να συνδιαμορφώσουν τις συνθήκες για την έξοδο της χώρας από την κρίση και για τη δρομολόγηση μιας βιώσιμης αναπτυξιακής πορείας.

Κεντρικός στόχος των ΜΕΤΑρρυθμιστών είναι η προώθηση ευρέων και τολμηρών μεταρρυθμίσεων σε όλα τα επίπεδα για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο της χώρας και κυρίως στο πολιτικό σύστημα για να εξαλειφθούν οι αιτίες που οδήγησαν στην κρίση.

Τέλος, εξέλεξαν Πανελλαδικό Συμβούλιο στο οποίο μετέχουν 135 μέλη, μεταξύ των οποίων εκπροσωπούνται οι περιφέρειες της χώρας καθώς και επιστημονικοί και επαγγελματικοί χώροι.

Μεταξύ άλλων μετέχουν, επίσης, από τον χώρο της τέχνης και των γραμμάτων οι Διαγόρας Χρονόπουλος, Κώστας Κουτσομύτης, Νότης Μαυρουδής, Γιάννης Βόγλης, Γιώργος Κοτανίδης, Ακύλλας Καραζήσης, Γιώργος Ζεβελάκης, Βασίλης Πουλαντζάς, Ρούλα Γεωργακοπούλου, Νίκος Αμανίτης, Δημήτρης Πολιτάκης, Τέλης Σαμαντάς, Βασίλης Καπετανγιάννης, Ελένη Κεχαγιόγλου, οι πανεπιστημιακοί Πέρσα Ζέρη, Καραγιαννίδης Γιώργος, Αντωνιάδης Πρόδρομος, ο πρώην Βουλευτής Πέτρος Κουναλάκης κ.ά.

Τα σχόλια είναι κλειστά.