Ειδησεογραφικό site

«Πολεμικά» μέτρα για το ντέρμπι μπάσκετ Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού

52

Όσοι πιστεύουν, ότι οι άγιες μέρες των Χριστουγέννων και η προσμονή του νέου Έτους, μπορεί να καταλαγιάσουν τα μίση και τα πάθη, διαψεύδονται οικτρά,  διαβάζοντας, το «έκτακτο πολεμικό ανακοινωθέν» για τα μέτρα που πρόκειται να ισχύσουν, στον αυριανό αγώνα μπάσκετ (7μμ) Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού. Και είναι αξιοσημείωτο, ότι τον αγώνα, δεν θα παρακολουθήσει κανείς οπαδός του Παναθηναϊκού (πρέπει βέβαια, να υπενθυμίσουμε, ότι ανάλογα μέτρα λαμβάνονται όταν είναι γηπεδούχος και ο Παναθηναϊκός). Αφού, λοιπόν, σ αυτή την χώρα, δεν μπορεί να διεξαχθεί, ούτε ένας αγώνας μπάσκετ, χωρίς έκτακτα μέτρα, είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Παρόμοιες καταστάσεις δεν απαντώνται σε καμία άλλη πολιτισμένη χώρα της υφηλίου. Στη δική μας επικρατεί το άσβεστο μίσος και ο φανατισμός.

Ιδού τα μέτρα, που θα ισχύσουν για τον αγώνα:

Η σύσκεψη των αρμόδιων φορέων έγινε στο ΣΕΦ την Τρίτη 23/12 και εκτός των εκπροσώπων των δύο ΚΑΕ έδωσαν το παρόν και αυτοί της αστυνομίας, του σταδίου που θα γίνει το ματς, αλλά και ο εκπρόσωπος της ΔΕΑΒ.

Οι αποφάσεις που πάρθηκαν για την ομαλή διεξαγωγή του ντέρμπι είναι οι ακόλουθες:
– Η τοποθέτηση του διπλού ειδικού προστατευτικού πλέγματος (δίχτυ), σε κάθετη θέση, για την αποτροπή ρίψης αντικειμένων απ’την κερκίδα. Το δίχτυ που είναι αναρτημένο στην οροφή, και φτάνει έως το δάπεδο, θα καταλαμβάνει περιμετρικά μεγάλο εύρος των κερκίδων.
– Το κλείσιμο για λόγους ασφαλείας των τμημάτων των πτυσσόμενων κερκίδων 122 (θέσεις 97) και 123 ( θέσεις 105), 125 (θέσεις 105 ) και 126 ( θέσεις 97) , δεξιά και αριστερά της φυσούνας, πίσω απ΄τους πάγκους των ομάδων.
– Η έκδοση συνολικά 11.268 εισιτηρίων τα οποία θα διατεθούν αποκλειστικά για τις ανάγκες της γηπεδούχου ΚΑΕ, για τις θύρες 1-8
– Η διάθεση από την ΚΑΕ Ολυμπιακός, για την περιφρούρηση της τάξης, 150 ανδρών ιδιωτικής ασφαλείας. Καθ΄όλη τη διάρκεια του αγώνα, θα υπάρχει πάνω από τη φυσούνα, ικανός αριθμός security.
– Το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, θα παραδοθεί στην επιτήρηση της Αστυνομίας, την Παρασκευή, παραμονή του αγώνα, στις 22.00 μ.μ. Μάλιστα την ημέρα του παιχνιδιού, για τη διευκόλυνση του αστυνομικού ελέγχου, το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας δεν θα έχει καμία άλλη αγωνιστική δραστηριότητα. Αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας από νωρίς, ενώ πριν τον αγώνα εκπαιδευμένα σκυλιά της Αστυνομίας θα επιθεωρήσουν όλους τους χώρους.
– Η αποστολή του Παναθηναϊκού θα προσέλθει και θα αποχωρήσει από το ΣΕΦ, συνοδεία ισχυρής αστυνομικής δύναμης. Στο χώρο των αποδυτηρίων του Παναθηναϊκού, θα υπάρχει μόνο αστυνομική δύναμη, ενώ φρουρούμενο θα παραμείνει σε ειδικό χώρο και το πούλμαν της ομάδας.
– Η πρόσβαση των φιλάθλων στις θύρες εισόδου, (ανοιχτές από τις 16.00 μ.μ.μ), θα γίνεται ΜΟΝΟ απ’την πλευρά της ράμπας του ΗΣΑΠ και την αντίστοιχη ράμπα της τεχνητής λίμνης. Δεν θα επιτρέπεται η πρόσβαση από τις άλλες δύο ράμπες (έναντι θύρας 6 και OLYMPICO) και από τις τρεις βοηθητικές εξωτερικές κλίμακες, οι οποίες θα έχουν αποκλειστεί.
– Η πρόσβαση των ΑμεΑ θα γίνεται από τη ράμπα από την πλευρά του ΗΣΑΠ (έναντι υποσταθμού της ΔΕΗ) και θα εισέρχονται στο Στάδιο από τη θύρα 8, βάσει καταστάσεων της ΚΑΕ Ολυμπιακός.
– Ο έλεγχος (σε δύο ζώνες) από τους αστυνομικούς των φιλάθλων που θα προσέρχονται στο Στάδιο, θα είναι ιδιαίτερα αυστηρός. Δεν θα επιτραπεί η προσέγγιση σε κανέναν που δεν θα έχει εισιτήριο
εισόδου.
– Όλες οι θύρες εισόδου – εξόδου, για λόγους ασφάλειας, θα παραμένουν φυλασσόμενες, αλλά ξεκλείδωτες, όλο το χρονικό διάστημα που οι φίλαθλοι θα βρίσκονται στο Στάδιο, ενώ μετά την έναρξη του αγώνα, θα «απελευθερωθεί» το μεταλλικό πλέγμα στα τουρνικέ των θυρών εισόδου.
Παράλληλα :
– Το νερό και τα αναψυκτικά που θα πωλούνται από το μπαρ του Σταδίου, θα διατίθενται σε πλαστικά κυπελάκια. Απαγορεύεται η πώληση και η κατανάλωση αλκοολούχων.

Τα σχόλια είναι κλειστά.