Ειδησεογραφικό site

Ποδοσφαιρική ομάδα προσφέρει στέγη στην 85χρονη που της έκαναν έξωση

45

Μετά τον σάλο και τη συγκίνηση που προκάλεσε η ιστορία της 85χρονης γυναίκας από την Ισπανία που της έκαναν έξωση για τα χρέη του γιου της, βρέθηκε στέγη για την ηλικιωμένη γυναίκα. H ομάδα ποδοσφαίρου Ράγιο Βαγεκάνο, που έχει την έδρα της σε μία λαϊκή συνοικία της Μαδρίτης, δεσμεύτηκε να βοηθήσει την 85χρονη Κάρμεν Μαρτίνεθ.

«Θεωρώ ότι αυτό είναι πολύ όμορφο, είναι αξιολάτρευτοι, τους ευχαριστώ βαθύτατα. Ζήτω η Ράγιο! Είναι υπέροχοι» είπε συγκινημένη στην εφημερίδα Ελ Μούντο η 85χρονη, που κατοικεί στη νότια Μαδρίτη, στην ίδια συνοικία με την ομάδα.

«Όχι μόνο εγώ αλλά επίσης όσοι με περιβάλλουν, οι παίκτες, η ομάδα: στο μέτρο του δυνατού θα βοηθήσουμε την κυρία αυτή προκειμένου να βρει ένα μέρος για να ζήσει με αξιοπρέπεια και να μη νιώθει μόνη» ανακοίνωσε ο Πάκο Χέμεθ, προπονητής της ομάδας Ράγιο Βαγεκάνο, μίας ομάδας με έναν από τους μικρότερους προϋπολογισμούς στο ισπανικό πρωτάθλημα.

«Αυτή η περίπτωση ειδικά, γιατί είναι γυναίκα από τη συνοικία μας, μας αφορά ως ομάδα» συνέχισε ο ίδιος, ενώ η διοίκηση της ομάδας θα ανακοινώσει αυτήν την εβδομάδα τη συγκεκριμένη βοήθεια που θα προσφέρει στη γυναίκα.

Εκ των υστέρων ενδιαφέρον από την Πολιτεία

Μετά την ανακοίνωση της ομάδας, η δήμαρχος της Μαδρίτης, Άνα Μποτέγια και ο υπουργός Οικονομίας Κριστόμπαλ Μοντόρο επισήμαναν ότι θα προσπαθήσουν να βρουν μία λύση για την 85χρονη, που αυτή την στιγμή φιλοξενείται από τον εγγονό της.

Η Κάρμεν Μαρτίνεθ εκδιώχθηκε από το σπίτι της καθώς ήταν εγγυήτρια σε ένα δάνειο που είχε λάβει ο γιος της από έναν ιδιώτη, που δε μπόρεσε να το αποπληρώσει.

Η ιστορία έχει συγκινήσει ιδιαίτερα τους Ισπανού, όπου οι εξώσεις των υπερχρεωμένων ιδιοκτητών και ενοικιαστών έχουν προκαλέσει την οργή τα τελευταία χρόνια. Μόνο το 2013 οι τράπεζες κατάσχεσαν 49.694 ακίνητα, ήτοι 11,1% περισσότερα από το 2012, από τους ιδιοκτήτες που δε μπορούσαν να πληρώσουν τα χρέη τους σύμφωνα με την τράπεζα της Ισπανίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.