Ειδησεογραφικό site

Στα χέρια των εισαγγελέων η υπόθεση των καταγγελιών Λαγκάρντ-Τσίπρα κατά της ζωής τους – Επιστολή Αθανασίου στην διευθύντρια του ΔΝΤ

68

Στα χέρια των εισαγγελικών αρχών βρίσκεται από σήμερα η υπόθεση των καταγγελιών κατά της ζωής της Κριστίν Λαγκάρντ και του Αλέξη Τσίπρα.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης  Χαράλαμπος Αθανασίου, είχε στείλει επιστολή στη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου με την οποία ζήτησε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αναφορές της, κατά τη διάρκεια συνέντευξης της στους «Financial Times», για απειλές κατά της ζωής της, όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα.

Ο κ. Αθανασίου ζήτησε πρόσθετα στοιχεία  από την κυρία Λαγκάρντ  προκειμένου οι ελληνικές αρχές να προχωρήσουν σε νόμιμες ενέργειες.

Τις προηγούμενες ημέρες, η διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, είχε δηλώσει σε συνέντευξή της στους Financial Times: «Καλύτερα να μην πω πολλά, γιατί, όπως ξέρετε, στο παρελθόν όταν μίλησα για τους Έλληνες και τους φόρους τους, έλαβα απειλές για τη ζωή μου και αναγκαστήκαμε να ενισχύσουμε τα μέτρα ασφαλείας. Αλλά πληρώνει στα αλήθεια τους φόρους του ο ναυτιλιακός τομέας. Οι άλλοι; Δεν νομίζω».

Εν τω μεταξύ, υψηλά κλιμάκια των εισαγγελικών αρχών εξετάζουν το ενδεχόμενο εάν θα διατάξουν την διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας για τις απειλές, που όπως είπε, δέχθηκε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ όταν μίλησε για το θέμα της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα, αναφερόμενη κατά τη διάρκεια συνέντευξης της στους «Financial Times», για απειλές κατά της ζωής της. Επίσης, για ανάλογες απειλές, κατήγγειλε ότι δέχθηκε και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε  στην Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της ΔΕΘ.
Μάλιστα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε γιατί δεν έχει κινηθεί δικαστική έρευνα, η οποία προφανώς μετά την απάντηση της κυρίας Λαγκάρντ θα ξεκινήσει και δεν αποκλείεται να κληθεί και εκείνος να δώσει στοιχεία  στις εισαγγελικές αρχές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.