Ειδησεογραφικό site

«Πιέσεις» Μπαλτάκου υπέρ Energa – Hellas Power καταγγέλλει βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

34

«Πιέσεις» του πρώην γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκου υπερ των εταιριών Hellas Power και Energa κατήγγειλε στην Βουλή ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Πετράκος επικαλούμενος επιστολή ενός εκ των νομικών εκπροσώπων του ΛΑΓΗΕ.

Ο βουλευτής με παρέμβασή του στη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας όπου μιλούσε ο προϊστάμενος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Νίκος Βασιλάκος υποστήριξε πως ο ΛΑΓΗΕ δεχόταν πιέσεις από τον κ. Μπαλτάκο προκειμένου να υποκύψει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό υπό τη διαιτησία της ΡΑΕ.

«Πιέστηκε από το συνήγορο των εταιρειών, κ. Μπαλτάκο να γίνει συνάντηση και να πιεστεί για εξωδικαστικό συμβιβασμό επί τη διαιτησία της ΡΑΕ» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Ο δικηγόρος δέχθηκε πυροβολισμό στις 3 Νοεμβρίου και κατόπιν απέστειλε επιστολή. Η ΡΑΕ γνώριζε γι αυτή την προσπάθεια εξωδικαστικού συμβιβασμού;».

Πάντως ο κ. Βασιλάκος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει γίνει αποδέκτης επιστολής ούτε γνωρίζει την ύπαρξή της. «Δεν είχαμε καμία γνώση επί διαιτησιών, ούτε ξέραμε τι έκανε ο κ. Μπαλτάκος ούτε μας αφορά» είπε συγκεκριμένα.

Τα σχόλια είναι κλειστά.