Ειδησεογραφικό site

Πετράκος: Μέρκελ και Σόιμπλε να μην ξεχνούν ότι οι ναζί κατέσφαξαν τόσο κόσμο στο Δίστομο

35

«Επιθυμούμε συμφωνία αλλά δεν υποκύπτουμε κιόλας. Δεν είμαστε όμηροι κανενός, είμαστε εταίροι στην Ευρώπη και όχι υποτελείς. Δεν υπάρχουν ιδιοκτήτες της ΕΕ και ενοικιαστές», τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Θανάσης Πετράκος.

Αναφερόμενος στην παρέμβαση των 22 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για τα εργασιακά είπε ότι «είναι σε απόλυτη συνεργασία με το υπουργείο Εργασίας» και «στο πλαίσιο αυτού που ζήτησε ο πρωθυπουργός: το κόμμα και οι βουλευτές να στηρίξουν έμπρακτα την κυβέρνηση».

«Η έμπρακτη στήριξη σήμερα της κυβέρνησης περνάει μέσα από τις παρεμβάσεις μας αυτού του τύπου που έχουν ένα μοναδικό μήνυμα: Η κυβέρνηση να μην κάνει πίσω απέναντι στις άθλιες πιέσεις των τοκογλύφων δανειστών μας», υποστήριξε ο κ. Πετράκος μιλώντας στο STAR.

Επανέλαβε ότι η κυβέρνηση δεν επιθυμεί ρήξη, αλλά λύση στο πρόβλημα της Ελλάδας, σημειώνοντας ωστόσο ότι «δεν είναι δυνατόν να πάμε σε μια συμφωνία η οποία δεν θα λύνει το θέμα του χρέους», συμπληρώνοντας ότι «η Ελλάδα έχει δυνατότητες να επιζήσει, δεν φοβόμαστε τίποτε».

Με αφορμή τα 71 χρόνια που συμπληρώνονται σήμερα από τη σφαγή του Διστόμου ο κ. Πετράκος σημείωσε: «Σήμερα που είναι μια πολύ μεγάλη ιστορική μέρα καλό είναι ο κ. Σόιμπλε, η κυρία Μέρκελ να στρέψουν τη μνήμη τους μερικά χρόνια πίσω, όταν οι ναζί κατέσφαξαν τόσο κόσμο στο Δίστομο… Δεν μπορούν να συνεχίζουν να κουνάνε το δάχτυλο όταν οι σύμμαχοι σε αυτούς διέγραψαν το χρέος παρότι αιματοκύλησαν την ανθρωπότητα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.