Ειδησεογραφικό site

Περισσότεροι από 1.000 μετανάστες αποβιβάστηκαν στη Σικελία

23

Χίλιοι δεκαεννέα πρόσφυγες και μετανάστες από τη Συρία, την Παλαιστίνη και το Μαρόκο αποβιβάσθηκαν στο λιμάνι του Ποτσάλο, στη Σικελία.

Κατά τις ιατρικές εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκαν άμεσα, διαγνώσθηκαν τριακόσια περιστατικά ψώρας και πέντε ανεμοβλογιάς. Τέσσερις γυναίκες οι οποίες κυοφορούν και ένας νέος ο οποίος έχει τραυματισθεί στον λαιμό μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.

Όπως κάνουν γνωστό, παράλληλα, οι ιταλικές αρχές, η οικονομική αστυνομία της χώρας προσέφερε το τελευταίο εικοσιτετράωρο άμεση βοήθεια σε 436 μετανάστες στα ανοικτά των λιβυκών ακτών, κατά τη διάρκεια τεσσάρων διαφορετικών επιχειρήσεων.

Μέρος των μεταναστών οι οποίοι έφτασαν τις τελευταίες ημέρες στην Κάτω Ιταλία πρόκειται να μεταφερθούν στις βόρειες περιφέρειες του Μιλάνου, της Μπολόνια και του Τορίνου, όπου και θα φιλοξενηθούν προσωρινά.

Η κυβέρνηση της Ρώμης, με σχετική της απόφαση, έχει ζητήσει από τους νομάρχες όλης της χώρας να εξασφαλίσουν κέντρα και κτήρια για την προσωρινή φιλοξενία προσφύγων και μεταναστών.

Οι βόρειες περιφέρειες της Βάλε Ντ΄Αόστα, όμως, κοντά στην Γαλλία και αρκετοί δήμαρχοι του Βένετο, έως τώρα, αντέδρασαν αρνητικά, απαντώντας ότι στις περιοχές τους δεν υπάρχει, προς το παρόν, καμία σχετική δυνατότητα.

Ένας 92χρονος Σύρος μετανάστης, τέλος, ονόματι Αμπντέλ Φαχίμ Τακτάκ, αποβιβάσθηκε το Σάββατο στη Σικελία μαζί με τα εγγόνια του, προερχόμενος από την Αίγυπτο. Είναι καλά στην υγεία του και θέλει να συνεχίσει το ταξίδι του, για να μπορέσει να συναντηθεί με τους συγγενείς του που ζουν μόνιμα στη Γερμανία.

Τα σχόλια είναι κλειστά.