Ειδησεογραφικό site

Περιοδεία Βαρουφάκη στην επαρχία πριν από το κρίσιμο Eurogroup

34

Στην Πλατεία του Αγίου Τίτου, στο Ηράκλειο της Κρήτης εμφανίζεται απόψε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάνης Βαρουφάκης. Ενώπιον μερικών δεκάδων πολιτών, κατά το πλείστον καθήμενων σε πλαστικές καρέκλες που τοποθετήθηκαν για τις ανάγκες της εκδήλωσης στο μαρμάρινο δάπεδο της ιστορικής πλατείας, ο Γιάνης Βαρουφάκης θα παρουσιάσει τη δική του εκδοχή για τις «πολιτικές εξελίξεις», όπως αναφέρει η σχετική αφίσα.

Ο κ. Βαρουφάκης, όπως ο ίδιος έχει διαβεβαιώσει, την Πέμπτη 18 Ιουνίου θα βρίσκεται στο Λουξεμβούργο, μετέχοντας ως υπουργός Οικονομικών κανονικά, ενδεχομένως στην πλέον κρίσιμη για την τύχη της Ελλάδας συνεδρίαση του Eurogroup. Παρόλ’ αυτά, παρά τη σοβαρότητα της κατάστασης σε ό,τι αφορά στη διαπραγμάτευση, ο κ. Βαρουφάκης βρίσκει τον χρόνο να βρεθεί κοντά στο λαό -και δη εκτός πρωτευούσης.

Η εκδήλωση στο Ηράκλειο της Κρήτης, στην οποία παρίσταται ο κ. Βαρουφάκης ως κεντρικός ομιλητής, προγραμματίστηκε για το βράδυ της Δευτέρας 15 Ιουνίου εξ αναβολής. Η αρχική ημερομηνία είχε οριστεί για την προηγούμενη Πέμπτη, οι εξελίξεις, όμως πρόλαβαν τον υπουργό, αναγκάζοντάς τον να αναβάλει το ταξίδι του στην Κρήτη.

Επίσης, ενώ η αρχική πρόθεση της τοπικής Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ ήταν, εκτός της ομιλίας, ο υπουργός να δώσει συνέντευξη τύπου και, μετά το πέρας της εκδήλωσης, να παρακαθίσει σε συνεστίαση, τελικά δεν θα διανυκτερεύσει στο Ηράκλειο. Και επί του παρόντος είναι άγνωστο εάν αυτή θα είναι η πρώτη στάση μιας «περιοδείας» του Γιάνη Βαρουφάκη στην ελληνική περιφέρεια.

Τα σχόλια είναι κλειστά.