Ειδησεογραφικό site

“Περίεργο” άρθρο του Αριστερού ρεύματος:Επίθεση σε Ελλάδα-Ρωσία από ΗΠΑ,Γερμανία και Ισραήλ

39

«Βόμβα» έριξε ανήμερα της κρίσιμης πρωτης ψηφοφορίας για εκλογή ΠτΔ η ιστοσελίδα iskra.gr που εκφράζει τις απόψεις του επικεφαλής του αριστερού ρεύματος Παναγιώτη Λαφαζάνη. Το δημοσίευμα που δημιουργεί «ερωτηματικά» στην προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει πρόωρες εκλογές. Ποιός το υπογράφει

Την έμμεση “υπογραφή” του Παναγιώτη Λαφαζάνη φέρει το “αμφιλεγόμενο” κεντρικό άρθρο της ιστοσελίδας iskra.gr που ανέβηκε την Τετάρτη 17/12, λίγες ώρες πριν την κρίσιμη ψηφοφορία για την εκλογή ΠτΔ στη Βουλή, που θα αποτελέσει και την πρώτη σφυγμομέτρηση για την προοπτική του ΣΥΡΙΖΑ να προκαλέσει πρόωρες εκλογές με αφορμή την μη εκλογή Προέδρου.

Στο άρθρο που υπογράφει ο Θανάσης Κρούσος περιγράφεται η συστηματική πίεση της Δύσης και κυρίως των ΗΠΑ προς τη Ρωσία, με στόχο “την κάθετη πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου” και την αποσταθεροποίηση της ρωσικής οικονομίας.

Σχετικά με την Ελλάδα, τονίζει ότι “η Ελλάδα πρέπει να κρατηθεί πάση θυσία, ως «πειραματόζωο» κοινωνικής διάλυσης, στη Γερμανική σφαίρα οικονομικής επιρροής και να ενισχυθεί η πολιτικοστρατιωτική δορυφοποίησή της στον αμερικανο-ισραηλινό άξονα”.

Διαβάστε όλο το άρθρο:

Τη στιγμή που η Ελλάδα δέχεται ένα δεύτερο γύρο σκληρής μνημονιακής επίθεσης και ωμών επεμβάσεων στα εσωτερικά της σε βάρος της Αριστεράς, κυρίως από την πλευρά του ευρωενωσιακού και ιδιαίτερα του Γερμανικού ιμπεριαλισμού, την ίδια ώρα, ίσως όχι καθόλου τυχαία, η Ρωσία δέχεται μια μεγάλη Δυτική πίεση, κυρίως από τον ιμπεριαλισμό των ΗΠΑ, η οποία δεν είναι μόνο στρατιωτική αλλά εδώ και αρκετό διάστημα έχει μετατραπεί και σε οικονομική.

Η Δύση και συγκεκριμένα ο αμερικανο-νατοϊκός ιμπεριαλισμός, συνεπικουρούμενος από την ΕΕ, μεθοδεύει σχεδιασμένα εδώ και μήνες την κάθετη πτώση των διεθνών τιμών του πετρελαίου, οι οποίες το τελευταίο εξάμηνο έχουν καταρρεύσει 40%!

Κύριος στόχος των σχεδιασμών είναι να πλήξουν βαρύτατα τη Ρωσική οικονομία ως βασική εξαγωγό υδρογονανθράκων, η οποία κινδυνεύει να περιέλθει σε μεγάλη ύφεση το 2015, αν οι τιμές του πετρελαίου παραμείνουν στα σημερινά χαμηλά επίπεδα, ενώ από την άλλη το ρωσικό ρούβλι γνωρίζει ραγδαία πτώση παρά τη δραματική αύξηση του βασικού επιτοκίου της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας την Τρίτη (16/12) στο 17% από 10,5%!

Οι κυρίαρχοι κύκλοι στις ΗΠΑ και στη Δύση πιστεύουν ότι ο συνδυασμός της στρατιωτικής (βλ. Ουκρανία κλπ) και οικονομικής πίεσης επί της Ρωσίας θα μεταφερθεί και στο πολιτικό πεδίο και θα μετατραπεί σε πολιτική αποσταθεροποίηση του ρωσικού σκηνικού.

Επιδίωξη των Δυτικών ιεράκων είναι μια φιλοδυτική μετατόπιση, τύπου Γέλτσιν, της πολιτικής εξουσίας στη Ρωσία ή ένα είδος πολιτικού χάους που θα επιτρέψει στη Δύση να κυριαρχήσει στην ευρασιατική ζώνη.

Παρ’ ότι οι περιπτώσεις της Ελλάδας και της Ρωσίας είναι εντελώς ανόμοιες και όχι μόνο λόγω διαφορετικού βάρους της κάθε χώρας, υπάρχουν ανάμεσά τους κάποιες όχι και τόσο απόμακρες και ασύνδετες αναλογίες.

Πρώτη αναλογία είναι ότι η Ελλάδα πρέπει να κρατηθεί πάση θυσία, ως «πειραματόζωο» κοινωνικής διάλυσης, στη Γερμανική σφαίρα οικονομικής επιρροής και να ενισχυθεί η πολιτικοστρατιωτική δορυφοποίησή της στον αμερικανο-ισραηλινό άξονα, ενώ η Ρωσία πρέπει να αποβάλλει τη διεκδίκηση αυτόνομου ρόλου και ισχύος, που θα έχουν ευρύτερες διαστάσεις και να μετατοπισθεί σε ένα ρόλο υποβαθμισμένου εταίρου του αμερικανο-ΕΕ κυρίαρχου πλανητικά μπλοκ.

Η επίθεση του αμερικανο-ΕΕ ιμπεριαλισμού σε Ελλάδα και Ρωσία και ευρύτερα στον ευρωπαϊκό νότο, στην Ανατολική Ευρώπη και στους χώρους της Μέσης Ανατολής και της Κεντρικής Ασίας, δεν αντιπροσωπεύει τόσο επίδειξη ισχύος αλλά ένδειξη πανικού και αδυναμίας. Η Γερμανική Ευρώπη συνεχώς κλυδωνίζεται και υποχωρεί, ενώ οι ΗΠΑ χάνουν ταχέως πολιτικό και οικονομικό έδαφος, απέναντι σε νέους διεθνείς συσχετισμούς και ένα «νέο» παγκόσμιο και περιφερειακό χάρτη που διαμορφώνεται.

Στο πλαίσιο αυτό η Ελλάδα θα πρέπει να επανεξετάσει το ρόλο και τη θέση της.

Οι εξελίξεις τόσο στον ευρωπαϊκό νότο όσο και στην Ανατολική Ευρώπη, την Ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή υπαγορεύουν ως υπερεπείγουσα την ανάγκη και για την Ελλάδα να αλλάξει δραματικά όχι μόνο τους οικονομικούς προσανατολισμούς της αλλά και τους προσανατολισμούς στην εξωτερική της πολιτική.

Πηγή: 7imeres.gr

Τα σχόλια είναι κλειστά.