Ειδησεογραφικό site

Πειραιάς: Απαλλαγή απόρων και ατόμων με αναπηρία από τα δημοτικά τέλη

36

Την πλήρη απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το 2015, των δημοτών με χαμηλό οικογενειακό ετήσιο εισόδημα μέχρι 6.000 ευρώ, αλλά και των ατόμων με αναπηρία άνω του 80% και ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, αποφάσισε στη χθεσινή του συνεδρίαση το δημοτικό συμβούλιο Πειραιά.

Ύστερα από πρόταση του δημάρχου Γιάννη Μώραλη, το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την πλήρη απαλλαγή των δημοτών από τα δημοτικά τέλη, με οικογενειακό ετήσιο εισόδημά μέχρι 6.000 ευρώ, προσαυξανόμενο κατά 20% για τη σύζυγο και κάθε ανήλικο ή προστατευόμενο παιδί, με τη προϋπόθεση βέβαια ότι αυτό το εισόδημα δεν προέρχεται από επαγγελματική δραστηριότητα τέτοια που να παρέχει δυνατότητα ασφάλισης.

Επίσης, εγκρίθηκε η εισήγηση της αντιδημάρχου Οικονομικών Α. Γλύκα και αποφασίστηκε η μείωση 50% για πολυτέκνους (όπως η ιδιότητα αυτή ορίζεται ρητά στον νόμο, δηλαδή από τέσσερα παιδιά και άνω) με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ και με την προϋπόθεση η οικία στην οποία κατοικούν να είναι μέχρι 80 τ.μ.

Ακόμη, αποφασίστηκε απαλλαγή για άτομα με αναπηρία 80% και άνω, με ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και υπό τον όρο η οικία στην οποία κατοικούν να είναι μέχρι 80 τ.μ..

Οι συντελεστές των ανταποδοτικών τελών για τους πολίτες θα είναι στα ίδια επίπεδα με πέρυσι.

Τα σχόλια είναι κλειστά.