Ειδησεογραφικό site

ΠΓΔΜ: Αντιπολίτευση και κυβέρνηση ετοιμάζονται για μεγάλες διαδηλώσεις

69

Στη μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση που θα πραγματοποιήσει η αντιπολίτευση, την Κυριακή, στα Σκόπια, αναφέρθηκε σήμερα ο αρχηγός του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης, Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM), Ζόραν Ζάεβ, ο οποίος εκτίμησε ότι θα είναι η μεγαλύτερη διαδήλωση που έχει γίνει στη χώρα.

Παράλληλα, ο κ.Ζάεβ κατηγόρησε την κυβέρνηση του Νίκολα Γκρούεφσκι ότι δημιουργεί εμπόδια για να περιορίσει τη μαζικότητα της διαδήλωσης της αντιπολίτευσης.

«Έχουμε δυσκολίες να μισθώσουμε λεωφορεία, επειδή το VMRO-DPMNE (σ.σ. το κυβερνόν κόμμα του Νίκολα Γκρούεφσκι) προσπαθεί να δημιουργήσει εμπόδια, ασκώντας πιέσεις σε ιδιοκτήτες λεωφορείων, ώστε να μη μισθώσουν τα οχήματά τους για τη μεταφορά του κόσμου στα Σκόπια. Αλλά ο κόσμος θα έρθει, ακόμη κι αν χρειαστεί να μετακινηθεί με φορτηγά, τρακτέρ ή μπουλντόζες», υπογράμμισε ο πρόεδρος του SDSM. Ακόμη ενημέρωσε πως θα υπάρχουν ομάδες περιφρούρησης για την αποφυγή επεισοδίων και κάλεσε η διαδήλωση να είναι ειρηνική.

Ανέφερε δε πως πάνω από 4.500 υποστηρικτές της αντιπολίτευσης και όχι μόνο, θα διανυκτερεύσουν στο χώρο όπου θα καταλήξει η διαδήλωση, μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης στα Σκόπια. «Θα μείνουν εκεί μέχρι να παραιτηθεί ο Νίκολα Γκρούεφσκι» είπε ο κ. Ζάεβ.

Μεγάλη συγκέντρωση, το βράδυ της προσεχούς Δευτέρας, στα Σκόπια, για την υποστήριξη της κυβέρνησης, θα πραγματοποιήσει το κυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE του Νίκολα Γκρούεφσκι. Ο Ζόραν Ζάεβ, σχολιάζοντας τη συγκέντρωση αυτή που ανήγγειλε το VMRO-DPMNE, ανέφερε ότι «οι αντιδιαδηλώσεις είναι χαρακτηριστικό απολυταρχικών καθεστώτων» και πρόσθεσε πως κάθε φορά που ο Γκρούεφσκι θέλει να αποσπάσει την προσοχή της κοινής γνώμης από την διεφθαρμένη διακυβέρνησή του, καταφεύγει σε αντιδιαδηλώσεις.

Τα σχόλια είναι κλειστά.