Ειδησεογραφικό site

ΠΑΣΟΚ: Είχε γίνει συνέδριο για ένταξη στο Μνημόνιο ή την κυβέρνηση Παπαδήμου;

29

Με μια ερώτηση προς όσους είχαν την πρωτοβουλία για τη συλλογή συνολικά 4.000 υπογραφών για τη διεξαγωγή συνεδρίου προκειμένου το ΠΑΣΟΚ να «αποκολληθεί» από τη ΝΔ απαντούν κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη.

«Το κείμενο που υπογράφουν και εννέα μέλη της ΚΠΕ επιβάλλει να αναρωτηθεί κάποιος ποιες διαδικασίες ακολουθήθηκαν για τις μεγάλες επιλογές που οδήγησαν το ΠΑΣΟΚ να αναλάβει μόνο του την ευθύνη της υπαγωγής στο μνημόνιο και το πρόγραμμα στήριξης το 2010 ή να συμμετάσχει σε κυβέρνηση συνεργασίας (υπό το Λ. Παπαδήμο) το Νοέμβριο του 2011 με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ; Τι λένε οι τότε κατέχοντες τις θεσμικά υπεύθυνες θέσεις στο ΠΑΣΟΚ;» ανέφεραν χαρακτηριστικοί κύκλοι του ΠΑΣΟΚ.

Στο ίδιο πνεύμα, αφού αναφέρουν ότι «κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ πράγματι ποτέ δεν συμφώνησαν με επιλογές ευθύνης και με αντιδημοφιλείς αποφάσεις, αναγκαίες για τη χώρα», συμπληρώνουν σε υψηλότερους τόνους ότι «πάει όμως πολύ άνθρωποι που στήριξαν, στην πιο σκληρή φάση, τέτοιες αποφάσεις να παριστάνουν τώρα τον ανήξερο και ευαίσθητο και να καταγγέλλουν αποφάσεις που χειροκρότησαν και υπηρέτησαν, ορισμένοι μάλιστα έχοντας κρίσιμους ρόλους στη κυβέρνηση, τη Βουλή ή το κόμμα».

Καθώς, μάλιστα, στην κίνηση των 75 πρωταγωνιστούν οι «παπανδρεϊκοί» Μιχάλης Καρχιμάκης, Γρηγόρης Νιώτης και Γιώργος Πεταλωτής οι κύκλοι της Χαριλάου Τρικούπη υπενθύμιζαν την αναφορά Βενιζέλου στην εκδήλωση για την 3η Σεπτέμβρη πως «κατά τα λοιπά το ζήτημα είναι πάντοτε ένα και μόνο: το κριτήριο του παραβάν».

Αφήνοντας περαιτέρω αιχμές, αναφέρουν ότι «κάποιοι επιμένουν να στροβιλίζονται στο παρελθόν και να πλήττουν την ενότητα και τη συσπείρωση της Δημοκρατικής Παράταξης», ενώ «εμείς παλεύουμε για την έξοδο της χώρας από την κρίση και τα μνημόνια και την απεμπλοκή από την Τρόικα και το Δ.Ν.Τ., σχεδιάζουμε το μέλλον για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση της χώρας με κοινωνική ευαισθησία, διασφαλίζοντας τη κοινωνική συνοχή». «Επιτέλους ας αφήσουν ήσυχη την Παράταξη να αναπνεύσει», καταλήγουν οι κύκλοι του κόμματος.

Τα σχόλια είναι κλειστά.