Ειδησεογραφικό site

“Παρελθόν” από την ΕΛΑΣ ο υποστράτηγος της “διαταγής” για τους μετανάστες

44

 Αποστρατεύτηκε ο υποστράτηγος Νίτσας που υπέγραψε την «εγκυκλίο» που πυροδότησε πολιτική θύελλα για το άνοιγμα του κέντρου κράτησης μεταναστών στο πλαίσιο των κρίσεων της ΕΛΑΣ οι οποίες θα συνεχιστούν με την κρίση των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. μετά τις κρίσεις που έγιναν σήμερα το πρωί κρίθηκε ως ευδόκιμα τερματίσας τη σταδιοδρομία του.

Συγκεκριμένα, το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων που συνεδρίασε σήμερα το πρωί εκρινε τους είκοσι ένα (21) Υποστράτηγους της Ελληνικής Αστυνομίας (20 Γενικών Καθηκόντων και 1 Ειδικών Καθηκόντων-Υγειονομικό) και αποφάσισε τα εξής:

Ειδικότερα έκρινε προακτέους στο βαθμό του Αντιστρατήγου, για κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού αυτού, τους Υποστράτηγους: Δημήτριο Σοφιό και Κωνσταντίνο Μιχαιρίνα.

Παράλληλα με Απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγου Δημήτριου Τσακνάκη, τοποθετήθηκαν οι Αντιστράτηγοι της Ελληνικής Αστυνομίας: Ο Κωνσταντίνος Τσουβάλας, ως Υπαρχηγός του Σώματος, ο Εμμανουήλ Κατριαδάκης, ως Προϊστάμενος Επιτελείου του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας, ο Δημήτριος Σοφιός, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδας και ο Κωνσταντίνος Μιχαιρίνας, ως Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας.

Επίσης το Ανώτατο Συμβούλιο Κρίσεων έκρινε διατηρητέους τους κατωτέρω Υποστράτηγους: Ιωάννη Διαμαντόπουλο, Γεώργιο Καραϊτση, Δημήτριο Γεωργατζή, Αριστείδη Ανδρικόπουλο και Μιχαήλ Καραμαλάκη.

Ακόμη έκρινε ευδόκιμα τερματίσαντες τη σταδιοδρομία τους 14 Υποστράτηγους Γενικών και Ειδικών Καθηκόντων, εκ των οποίων ο ένας Υποστράτηγος Ειδικών Καθηκόντων – Υγειονομικός, οι οποίοι προάγονται στο βαθμό του Αντιστρατήγου εκτός οργανικών θέσεων, τους απονέμεται ο τίτλος του Επιτίμου της θέσης που κατείχαν και θα αποστρατευθούν ύστερα από 30 ημέρες. Πρόκειται για τους: Βάϊο Χόνδρο, Γεώργιο Σαλαμάγκα, Αλκιβιάδη Τζοϊτη ( ο οποίος είχε διατελέσει προϊστάμενος της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας), Γεώργιο Νίτσα (ο οποίος είχε υπογράψει τις πρόσφατες διαταγές για τους μετανάστες που προκάλεσαν πολιτική αντιπαράθεση), Ιωακείμ Τσουκνάδη, Αθηναγόρα Παζαρλή, Παναγιώτη Αλειφέρη, Βασίλειο Γεωργακοπούλο, Κωνσταντίνο Τρομπούκη, Δημήτριο Ζάγκα, βασίλειο Κοντογιάννη, Αθανάσιο Παπαγεωργίου, Γεώργιο Σουγλιέρη, Πλάτωνα Ζαφείρη– Υγειονομικό (όριο ηλικίας)

Οι κρίσεις θα συνεχιστούν με την κρίση των Ταξιάρχων της Ελληνικής Αστυνομίας

Τα σχόλια είναι κλειστά.