Ειδησεογραφικό site

Παραμένουν οι διαφωνίες Πρυτανείας και διοικητικών υπαλλήλων στο ΕΚΠΑ

32

Παραμένουν οι διαφορετικές προσεγγίσεις στο ζήτημα της ελεγχόμενης πρόσβασης στο κτήριο της Πρυτανείας μετά τη συνάντηση του πρύτανη του ΕΚΠΑ Θόδωρου Φορτσάκη και εκπροσώπων των διοικητικών υπαλλήλων, η γενική συνέλευση των οποίων συνέρχεται αύριο προκειμένου να καθορίσει τα επόμενα βήματα.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους των υπαλλήλων, ο κ. Φορτσάκης εμμένει στη θέση του ότι η πρόσβαση των φοιτητών στα Προπύλαια θα πρέπει να ελέγχεται, ενώ ως προς τους υπαλλήλους εμφανίστηκε διατεθειμένος, ο έλεγχος να είναι πιο χαλαρός.

Οι εκπρόσωποι των υπαλλήλων διαφώνησαν με αυτήν την πρόταση, ενώ στην επισήμανση τους ότι στην πρυτανεία λειτουργούν υπηρεσίες οι οποίες εξυπηρετούν φοιτητές όπως είναι το πρόγραμμα Εράσμους, ο πρύτανης άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο της μεταφοράς σε άλλο κτίριο του πανεπιστημίου.

Νωρίτερα, νέα ένταση πυροδότησε η ενέργεια δύο φοιτητών να σηκώσουν πανό μέσα στο γραφείο του πρύτανη με το σύνθημα «Ψωμί- Παιδεία- Ελευθερία» κι ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση του κ. Φορτσάκη με συναδέλφους τους που, σύμφωνα με τον πρύτανη, μπήκαν στο γραφείο του χωρίς άδεια.

«Υπήρξε μια εισβολή φοιτητών στο γραφείο μου χωρίς την άδειά μου, οι οποίοι με περιστοίχισαν και εξέφρασαν τα αιτήματά τους. Η πρυτανική αρχή είναι πάντα ανοιχτή στον διάλογο, αλλά ο διάλογος προϋποθέτει ηρεμία, ευγένεια, διαλλακτικότητα και προϋποθέτει επίσης ότι από τις δύο πλευρές υπάρχουν αντιπρόσωποι που είναι ίσοι στον αριθμό και λίγοι στον αριθμό, διαφορετικά δεν έχουμε διάλογο έχουμε οχλοκρατία. Είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο, περιμένουμε τους φοιτητικούς συλλόγους να έρθουν με εκπροσώπους, όχι όλοι μαζί, χωρίς βία και ύβρεις και είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε όλα τα προβλήματα, υπό τον όρο όμως ότι θα έχουμε αυτό το δημοκρατικό πλαίσιο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Φορτσάκης.

Οι φοιτητές παραμένουν στον προαύλιο χώρο του κτιρίου της πρυτανείας, ενώ οι σύλλογοί τους πραγματοποιούν γενικές συνελεύσεις με θέμα τον έλεγχο της πρόσβασης στα Προπύλαια.

Αργότερα σήμερα, θα συνεδριάσει και το Δ.Σ. των υπαλλήλων του ΕΚΠΑ, ενώ για αύριο έχουν προγραμματίσει γενική συνέλευση προκειμένου να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Τα σχόλια είναι κλειστά.