Ειδησεογραφικό site

Αλλαγή στο ΠΑΣΟΚ – Ετοιμάζεται συνέδριο τον Μάρτιο – Ποιοι οι υποψήφιοι για την αρχηγία του κόμματος

719

Στην απόφαση να αποχωρήσει από την προεδρία του ΠΑΣΟΚ κατέληξε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μετά την νέα συντριπτική ήττα στις εκλογές της Κυριακής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Βενιζέλος θα ανοίξει τις διαδικασίες της διαδοχής του αμέσως μετά το τέλος των κοινοβουλευτικών διαδικασιών, που θα ολοκληρωθούν με την ψήφο εμπιστοσύνης της νέας κυβέρνησης.

Μετά από αυτό θα ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ στο οποίο θα τεθεί θέμα ηγεσίας. Το συνέδριο προσδιορίζεται για τις αρχές Μαρτίου, με πιθανότερη ημερομηνία την 4η Μαρτίου, αν και κάποια στελέχη θεωρούν πως θα πρέπει να καθυστερήσει και να προγραμματιστεί για αργότερα.

Σύμφωνα με πληροφορίες βέβαιο ότι «παρών» στις διαδικασίες διαδοχής θα δηλώσει ο Ανδρέας Λοβέρδος. Επιπλέον θεωρείται βέβαιο ότι ενδιαφέρεται εξίσου και η Φώφη Γεννηματά όπως και ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής και ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης και ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Στην πορεία προς το συνέδριο το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να αντιμετωπίσει και το θέμα της επανένωσης της παράταξης. Η Εύα Καΐλή είπε ότι όσοι ψήφισαν ΚΙΔΗΣΟ είναι ευπρόσδεκτοι, αλλά όσοι πρωταγωνίστησαν στη διάσπαση και τη συκοφάντηση της παράταξης θα πρέπει να κάνουν ένα βήμα πίσω.

Πάντως σύμφωνα με συνεργάτες του προέδρου του ΠΑΣΟΚ δεν ισχύει η φημολογία περί παραίτησής του. Αντίθετα, την Πέμπτη θα συγκλιθεί η κοινοβουλευτική ομάδα και το επόμενο διάστημα το κόμμα θα προχωρήσει συντεταγμένα στο συνέδριό του, όπως ανακοίνωσε ο κ. Βενιζέλος το βράδυ της Κυριακής. Εκεί θα συζητηθούν όλα τα ανοιχτά ζητήματα και μέσα σε αυτά περιλαμβάνεται και το θέμα της ηγεσίας.

Τα σχόλια είναι κλειστά.