Ειδησεογραφικό site

«Παράθυρο» για περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

33

Παράθυρο για περαιτέρω μείωση των ασφαλιστικών εισφορών άνοιξε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης σε συνέντευξή του στη Real News.

«Είμαστε έτοιμοι να εξετάσουμε την περαιτέρω μείωση των εισφορών, κατά μία επιπλέον ποσοστιαία μονάδα, στο τέλος του χρόνου» δήλωσε στην εφημερίδα, προσθέτοντας ότι «η μείωση των εισφορών θα βελτιώσει δραστικά τη συμμόρφωση των εργοδοτών απέναντι στους εργαζόμενους και στα ασφαλιστικά ταμεία».

Επίσης, ο κ. Βρούτσης διευκρίνισε πως «τυχόν νέα ρύθμιση ληξιπρόθεσμων χρεών στα ασφαλιστικά ταμεία θα αφορά μόνο τους συνεπείς που επλήγησαν».

Όπως χαρακτηριτσικά είπε, «το μόνο που δικαιολογεί μια ενδεχόμενη επαναξιολόγηση της ρύθμισης που ισχύει είναι οι συσσωρευμένες συνέπειες της πρωτοφανούς κρίσης και ύφεσης των προηγούμενων ετών, καθώς και η έγνοια μας για όσους έχουν πραγματικά πληγεί από αυτές και προσπαθούν εντούτοις να είναι συνεπείς και να επιχειρούν».

Τέλος, ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε νομοθετική ρύθμιση για την έκδοση ηλεκτρονικής κάρτας ανεργίας που θα ανανεώνεται, μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, χωρίς να στήνονται οι περίπου ένα εκατομμύριο άνεργοι στις ουρές.

Τα σχόλια είναι κλειστά.