Ειδησεογραφικό site

Παππάς: Ο Τσίπρας δεν είναι γαντζωμένος στην καρέκλα του πρωθυπουργού

46

 

Ο Αλέξης Τσίπρας είχε την ευκαιρία να στρογγυλοκαθίσει στη θέση του πρωθυπουργού και να παριστάνει ότι έχει ακόμα πλειοψηφία, αλλά δεν είναι γαντζωμένος στην καρέκλα, υποστήριξε ο Νίκος Παππάς. Εξηγώντας τι εννοούσε ο κ. Τσίπρας ότι δεν θα είναι πρωθυπουργός αν ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει αυτοδυναμία, ο τέως υπουργός Επικρατείας επισήμανε: «Ο κ.Τσίπρας είχε την παραίνεση και την προτροπή από πολλούς να παραμείνει και να παριστάνει τον πρωθυπουργό αυτή τη στιγμή με στήριξη άλλου τύπου από αυτή που βγήκε από την κάλπη του Γενάρη. Δεν το επέλεξε, απέδειξε δηλαδή σε αντίθεση με άλλους ότι δεν είναι γαντζωμένος στην καρέκλα αλλά στην καρέκλα θα καθίσει αν ο λαός τον επιλέξει και δεν θα προκρίνει και δεν θα επιδιώξει και δεν θα κυνηγήσει λύσεις πίσω από την πλάτη του ελληνικού λαού» και πρόσθεσε αναφερόμενος στον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ: «Την ευκαιρία να στρογγυλοκαθίσει στην καρέκλα και να παριστάνει ότι έχει ακόμα πλειοψηφία την είχε, δεν είναι κρυφό αυτό. Έχει δείξει ότι είναι άνθρωπος των αποφάσεων και κυρίως άνθρωπος που την λαϊκή ετυμηγορία την σέβεται και την εκτιμά στο μέγιστο βαθμό».

Εις ό,τι αφορά τις μετρήσεις που αυτή την στιγμή δείχνουν ότι η πρωτιά στις εκλογές θα κριθεί ψήφο-ψήφο, ο κ. Παππάς επιβεβαίωσε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει μια ατμόσφαιρα ισοπαλίας των δύο μεγαλύτερων κομμάτων άρα πάμε σε μια ανοιχτή εκλογική αναμέτρηση».

Κατά την άποψη του τέως υπουργού Επικρατείας «ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται από την δύσκολη στιγμή της διάσπασης αλλά έχει μια μεγάλη δυνατότητα. Έχει τη χαμηλή συσπείρωση, παραδοσιακά τα κυβερνώντα κόμματα καταφέρνουν να φτάσουν σε τέτοια ποσοστά συσπείρωσης, νομίζω ότι αυτό θα συμβεί και αυτή τη φορά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει μια καθαρή νίκη η οποία θα δώσει στη χώρα μια κυβέρνηση σταθερή».

Ειδικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός ότι ο Νίκος Παππάς εμφανίστηκε να διαβεβαιώνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα υλοποιήσει την συμφωνία που συνομολογήθηκε με τους Ευρωπαίους δανειστές. Εξηγώντας ότι η χώρα χρειάζεται κυβέρνηση, ο κ. Παππάς τόνισε: «Και όταν λέω σταθερή εννοώ όχι μόνο στο πολιτικό επίπεδο, σταθερή και ως προς την αποτελεσματικότητα την κοινωνική και την οικονομική των πολιτικών που θα εφαρμοστούν διότι ο ακραίος νεοφιλελευθερισμός που εξέφρασε η ΝΔ με τα γνωστά της στελέχη, τις γνωστές της αρχές και τις γνωστές της προτεραιότητες θα αποσταθεροποιήσει και την οικονομία και την κοινωνία και θα βάλει ξανά με ερωτηματικό την βιωσιμότητα της συμφωνίας την οποία πέτυχε η κυβέρνηση μας».

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με τη ΝΔ, ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα επισήμανε ότι στην Κουμουνδούρου «δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να δώσουμε ευκαιρία στο παλιό πολιτικό προσωπικό ή σε  αυτό που «ντύνεται» νέο, ενώ επί της ουσίας είναι πάρα πολύ παλιό, να ξεπλύνει τις αμαρτίες του δια της συνεργασίας του με το ΣΥΡΙΖΑ» και πρόσθεσε: «Νομίζω ότι ο λαός κρίνει και θα δώσει λύσεις οι οποίες θα μπορέσουν να διαμορφώσουν ένα περιβάλλον πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής σταθερότητας».

Καταλήγοντας ο κ. Παππάς σημείωσε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να βάλει πλάτη και να συναινέσει σε λύσεις οι οποίες θα συγκαλύπτουν  με τις ευθύνες της διαπλοκής και της διαφθοράς ή σε λύσεις οι οποίες θα ακυρώνουν και θα πισωγυρίζουν το έδαφος το οποίο κερδήθηκε στη διαπραγμάτευση. Δεν θα επιτρέψουμε να συγκαλυφθούν οι αντιφάσεις και να συγκαλυφθούν τα κεντρικά πολιτικά διλήμματα ενώπιον της κάλπης».

 

Τα σχόλια είναι κλειστά.