Ειδησεογραφικό site

Παπανδρέου: Η ψήφος στο ΚΙΔΗΣΟ είναι ψήφος ευθύνης

31

Υπεραμύνθηκε της πολιτικής του την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός κατά την τελευταία προεκλογική του ομιλία στο κλειστό γήπεδο της ΕΑΠ στην Πάτρα, ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών (ΚΙΔΗΣΟ) Γιώργος Παπανδρέου. Ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως κάθε ψήφος στο ΚΙΔΗΣΟ είναι ψήφος ευθύνης για το μέλλον της χώρας.

«Αποδείξαμε όλα τα τελευταία χρόνια, ότι βάζουμε πρώτα την Ελλάδα και τους Έλληνες, χωρίς να υπολογίζουμε προσωπικό ή πολιτικό κόστος» είπε και στη συνέχεια ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε έναν απολογισμό της θητείας του ως πρωθυπουργός, λέγοντας πως, «πήρα αποφάσεις που πόνεσαν και όσους δεν έφταιγαν για τα χάλια της χώρας, οι οποίες ήταν ενάντια και στα δικά μου πιστεύω και στις δικές μας αξίες».

Ο ίδιος πρόσθεσε πως αυτές τις αποφάσεις δεν θα τις έπαιρνε ποτέ, αν δεν είχε παραλάβει, όπως είπε, μια χώρα που βούλιαζε από αυτούς που την χρεοκόπησαν και μετά έφυγαν.

«Αποφάσεις που δεν θα έπαιρνα, αν η Ευρώπη με άκουγε από τότε που φώναζα ότι η Ελλάδα χρειάζεται χρόνο για βαθιές αλλαγές, όχι εξοντωτική λιτότητα» τόνισε.

Όσον αφορά στο ρόλο του Κινήματος, ο Γιώργος Παπανδρέου είπε ότι «εμείς, είμαστε οι μόνοι που λένε εντελώς συγκεκριμένα τι θα κάνουμε αύριο, δηλαδή όχι σε συγκυβέρνηση με Σαμαρά, αλλά σχέδιο που περιέχει προοδευτικές δομικές μεταρρυθμίσεις και θα τεθεί σε δημοψήφισμα».

Όπως πρόσθεσε, «όλοι οι υπόλοιποι δηλώνουν ανοιχτοί σε συνεργασίες. αλλά δεν λένε, ούτε με ποιους, ούτε με ποιους όρους θα συνεργαστούν».

Ασκώντας κριτική στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι «υπερασπιστήκαμε μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες τις επιλογές και το έργο της κυβέρνησης 2009-2011, όσο δεν το έκανε ποτέ η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δυόμιση χρόνια τώρα».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, σημείωσε ότι «εμείς, είμαστε απέναντι στην συντηρητική δεξιά ηγεσία και όσους ταυτίστηκαν μαζί της, αντί να συνεργαστούν επί ίσοις όροις».

Ακόμη επιτέθηκε και στην «αριστερή συντήρηση», διότι όπως είπε «δεν ήταν μόνο η δεξιά συντήρηση που πετούσε πέτρες από την εξέδρα, όταν εμείς κάναμε το καθήκον μας, αλλά βαρύτατες ευθύνες έχει και η ηγεσία της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης που μας πετροβολούσε».

«Είμαστε ιδεολογικά απέναντι και σε όσους υπηρετούν την πελατειακή λογική και σε όσους υπηρετούν ένα συγκεντρωτικό κομματικό κρατισμό» σχολίασε.

Ο κ.Παπανδρέου απέδωσε ευθύνες και στους Ευρωπαίους εταίρους μας λέγοντας ότι «δεν μας στήριξαν όπως τους ζητούσα στην αρχή. Δεν με άκουσαν όταν πρότεινα τα ευρωομόλογα, όταν πρότεινα να αγοράζει ελληνικά ομόλογα η Ε.Ε. ή η ΕΚΤ, όπως ανακοίνωσε χθες ο Ντράγκι. Τότε πάλευα για μια διαφορετική πολιτική στην Ε.Ε., εδώ μας πετροβολούσαν όλοι. Αλλά όσο και να μας επηρεάζει το ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον, τίποτα δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη δική μας ευθύνη να αλλάξουμε την Ελλάδα».

Τα σχόλια είναι κλειστά.