Ειδησεογραφικό site

Παπαδημούλης σε Κομισιόν: Θα βοηθήσετε να αντιμετωπίσουμε φοροδιαφυγή και καρτέλ;

28

Ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αναφορικά με τις δεσμεύσεις της ελληνικής κυβέρνησης για την εφαρμογή ενός Ριζοσπαστικού Εθνικού Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής στην ερώτησή του αναφέρει ότι «η  νέα ελληνική κυβέρνηση, στις επαφές της με τους πολιτικούς θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσιάζει τις θέσεις της αναφορικά με το πρόβλημα της αποτυχίας των πολιτικών λιτότητας που εφαρμόστηκαν μέσω του ελληνικού προγράμματος, καθώς επίσης, και του μη βιώσιμου χρέους» και επισημαίνει ότι οι θέσεις της ελληνικής κυβέρνησης περιλαμβάνουν, εκτός από τις προτάσεις της για το χρέος και τη δέσμευση για δημοσιονομικό εξισορρόπηση, «ένα Ριζοσπαστικό Εθνικό Σχέδιο Μεταρρυθμίσεων, που στοχεύει στην πάταξη της διαφθοράς και της διαπλοκής, την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής και τη δημιουργία ενός δίκαιου, σταθερού και αποδοτικού φορολογικού συστήματος, την ενίσχυση της αποτελεσματικότητας της δημόσιας διοίκησης και την καταπολέμηση των καρτέλτων πολυεθνικών και των εγχώριων ολιγαρχών στις ελληνικές αγορές και τις προμήθειες του ελληνικού δημοσίου».

Καταλήγοντας στην ερώτησή του ο Δ. Παπαδημούλης, ρωτά την Κομισιόν εάν «διαθέτει η Κομισιόν την πολιτική βούληση να βοηθήσει την ελληνική κυβέρνηση στην εφαρμογή του Σχεδίου Μεταρρυθμίσεων για την πάταξη της φοροδιαφυγής και την καταπολέμηση των καρτέλ στις αγορές», καθώς επίσης, «ποιοι είναι οι μηχανισμοί εκείνοι που θα μπορούσαν να επιταχύνουν και να εμβαθύνουν τη νέα μεταρρυθμιστική προσπάθεια».

Εξάλλου, με αφορμή την απόφαση της ΕΚΤ ο κ. Παπαδημούλης δήλωσε: «Το ελληνικό τραπεζικό σύστημα παραμένει πλήρως κεφαλοποιημένο και πλήρως εξασφαλισμένο. Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους της για την επίτευξη μιας νέας συμφωνίας, ωφέλιμης και για τους Έλληνες αλλά και για όλες τις χώρες της Ευρωζώνης. Η εποχή της λιτότητας έφτασε στο τέλος της».

Τέλος πρόσθεσε: «Πρόκειται για μια βίαιη πράξη από την ΕΚΤ, σε μια εποχή που στην Ελλάδα η ανθρωπιστική κρίση γνωρίζει τη μεγαλύτερη έξαρσή της μέχρι σήμερα και η ανεργία βρίσκεται σε υψηλότερα επίπεδα από ποτέ».

Τα σχόλια είναι κλειστά.