Ειδησεογραφικό site

Παπαδημούλης: Λάθος η επιλογή βουλευτών να διασπάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ

23

 

Την άποψή του ότι ζούμε εδώ και καιρό το χρονικό μίας προαναγγελθείσας διάσπασης του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ο αντιπρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, κάνοντας λόγο για μια λανθασμένη επιλογή που θα κριθεί από τον λαό.

Σε δηλώσεις του την Πέμπτη στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o κ. Παπαδημούλης ανέφερε πως
κάποιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχουν κάνει την επιλογή τους, να περάσουν από τον ρόλο της συμπολίτευσης, στον ρόλο της αντιπολίτευσης, να δημιουργήσουν ένα καινούργιο κόμμα, αντίπαλο προς τον ΣΥΡΙΖΑ, με σημαία την επιστροφή στη δραχμή και όπως τόνισε, αυτό καθιστά αναγκαστικές τις πολιτικές πρωτοβουλίες για την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Παπαδημούλης εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση και ακόμη περισσότερο ο Τσίπρας έχουν πολύ μεγαλύτερη δύναμη στον λαό από ό,τι στη σημερινή Βουλή και αυτό θα φανεί με τις δημοκρατικές διαδικασίες». Αντίθετα, είπε, «οι οπαδοί της επιστροφής σε δραχμή και μάλιστα με μνημόνιο θα έχουν πολύ μικρότερη δύναμη στον λαό και στην επόμενη Βουλή από ό,τι στη σημερινή Βουλή, στην οποία εξελέγησαν με τη σημαία ενός κόμματος που ήθελε λύση εντός ευρώ».

Μεταξύ άλλων, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι προσωπικά θα προτιμούσε να προχωρήσει η κυβέρνηση και να κάνει δουλειά και να φθάσουμε και πέραν της πρώτης αξιολόγησης, έχοντας αποτελέσματα και στον τομέα της μείωσης του χρέους και της συμμετοχής στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης του Ντράγκι και στην άρση των capital controls, έτσι ώστε να σταθεροποιηθεί και να κανονικοποιηθεί η λειτουργία της οικονομίας.

«Αλλά, νομίζω ότι αυτό που προέχει αυτήν τη στιγμή είναι να αποκατασταθεί με παρεμβολή του λαϊκού παράγοντα η πολιτική σταθερότητα, μία συνεκτική κυβερνητική πλειοψηφία διότι αυτά αποτελούν προϋπόθεση για να μπει το νερό στο αυλάκι», πρόσθεσε.

«Ζούμε το χρονικό μιας προαναγγελθείσας διάσπασης εδώ και καιρό», υποστήριξε ο κ. Παπαδημούλης, για να σημειώσει πως «αυτό που δεν μας ταιριάζει είναι ένας πόλεμος αλληλοκατηγοριών σε θέματα που αφορούν ηθικά στοιχεία της πολιτικής»

Σε αυτό το πλαίσιο τόνισε ότι ο ίδιος δεν θα μιλήσει ποτέ για «προδότες» και «αποστάτες».

«Είναι σύντροφοί μου για 25 χρόνια σε μία κοινή προσπάθεια στο Συνασπισμό και στη συνέχεια στον ΣΥΡΙΖΑ», συνέχισε, για να υπογραμμίσει ότι όμως διαφωνεί πλήρως με την επιλογή τους να διασπάσουν τον ΣΥΡΙΖΑ,

«Είναι μία εντελώς λανθασμένη επιλογή, η οποία θα κριθεί από τους πολίτες», είπε.

Τα σχόλια είναι κλειστά.