Ειδησεογραφικό site

Πανούσης: Όταν ένας αληθινός ηγέτης παραιτείται, φεύγει-Σφοδρή επίθεση στον Κουβέλη

115

Σφοδρή επίθεση κατά του Φώτη Κουβέλη και της ηγετικής ομάδας του κόμματος εξαπέλυσε ο βουλευτής Γιάννης Πανούσης κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου της ΔΗΜΑΡ.

Ο κ. Πανούσης κατηγόρησε ευθέως τον πρόεδρο της Δημοκρατικής Αριστεράς ως κύριο υπεύθυνο για την κατιούσα πορεία που έχει πάρει το κόμμα.

«Ο αρχηγός διαλέγει τη μοίρα του και δεν τη βάζει σε ψηφοφορία για να παρασύρει όλο το κόμμα. Φώτη, εσύ το διάλεξες με την επιλογή σου» είπε ο κ. Πανούσης και συνέχισε: «Ο ηγέτης όταν λέει “παρατούμαι”, φεύγει. Δεν παραιτείται και ξεπαραιτείται. Ο πραγματικός ηγέτης ξέρει να ζητάει συγγνώμη και να φεύγει. Δεν μπορεί να έχει συμμετοχή στο 6,2% και καμία στο 1,3%. Αλλιώς μένει μόνος, άμοιρος και μοιραίος».

Ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ απάντησε και στα όσα γράφονται και λέγονται περί επιθυμίας του να συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορώντας γι’ αυτό ευθέως στελέχη της ηγετικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ. «Στα “παπαγαλάκια” της Αγίου Κωνσταντίνου έχω να πω ότι μετά τη ΔΗΜΑΡ, θα πάω σπίτι μου» ανέφερε, χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, δεν άσκησε σκληρή κριτική και για τη γενικότερη πολιτική που ακολούθησε η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας ότι εμφανίστηκε ως συναλλασσόμενη Αριστερά του 4-2-1 και πως διακατέχεται από κουλτούρα αρχηγισμού και ηθική πολιτικής νομενκλατούρας.

Οι υπόλοιποι, μέχρι το μεσημέρι, ομιλητές, στελέχη από την περιφέρεια και την Αττική, εξέφρασαν αγωνία για το μέλλον του κόμματος, διατυπώνοντας απόψεις είτε αυτόνομης παρουσίας της ΔΗΜΑΡ στις εκλογές, όπως εισηγήθηκε ο Φώτης Κουβέλης στη χθεσινή του ομιλία, είτε να αναζητηθεί πλαίσιο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Τα σχόλια είναι κλειστά.